''ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ, ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ''
Ο τέως Αντιδήμαρχος Παν. Κολύρης για τα τεκταινόμενα στο νησί μας!
15-05-2018 08:48:31

Την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν το νησί μας υπογραμμίζει και από τη δική του πλευρά ο τέως Αντιδήμαρχος Λαγανά Παναγιώτης Κολύρης, παίρνοντας αφορμή από τα προβλήματα που αυτό το διάστημα βρίσκονται στην αιχμή τους, όπως είναι αυτό της αποχέτευσης αλλά και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του Ερμή, έκανε λόγο για αυτοσχεδιασμούς και κινήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωσε την ύπαρξη κομματικών και προσωπικών συμφερόντων που δεν επιτρέπουν να βρεθούν λύσεις.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων θυμίζοντας τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα, για την οποία έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και από τον τότε Βουλευτή και σήμερα Υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

«Σήμερα ο ίδιος ο κ. Κοντονής παραπονιέται για το πρόβλημα. Αυτό είναι τελείως παράδοξο. Ο καθένας ασχολείται με το προσωπικό, ατομικό και πολιτικό του συμφέρον και μια ολόκληρη Ζάκυνθος αφήνεται στην τύχη της» υπογράμμισε, υποστηρίζοντας το ίδιο συμβαίνει και με το πρόβλημα της αποχέτευσης, όπου και εκεί λείπει ο σχεδιασμός.

Ο τέως Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή του Κερίου στην οποία ζει, σχολιάζοντας πως υπάρχει  αποχέτευση που πέφτει αυτούσια προς τη θάλασσα και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί κάποιο έργο υποδομής όπως ένας μικρός Βιολογικός.

«Μάλλον θεωρούμε πως οι τουρίστες θα έρχονται στο νησί μας ό,τι και να γίνει. Θα πρέπει να είμαστε … «ευγνώμονες» για τα όσα συμβαίνουν στον μουσουλμανικό κόσμο και αναγκάζονται οι τουρίστες να έρχονται εδώ;» ανέφερε, ενώ ειδικά για τον Πλάνο σημείωσε πως ο Δήμος έπρεπε να έχει υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομών  ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ξενοδόχοι για την περιοχή.

«Η κατάσταση σήμερα στη Ζάκυνθο δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, χωρίς πλάνο και στρατηγικό σχεδιασμό. Όταν ήμασταν στη δημοτική αρχή προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα επιχειρησιακό πλάνο για τα επόμενα 10- 15 χρόνια που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε. Πάντα ανησυχούμε το καλοκαίρι και το χειμώνα τα ξεχνάμε όλα , σχεδιάζουμε τελευταία στιγμή και αυτές οι τακτικές θυμίζουν δυστυχώς πρωτογονισμό. Δεν θυμίζουν Ευρώπη αλλά Σουδάν τα σκουπίδια στους δρόμους και ο κίνδυνος να βρεθούν και τα λύματα» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως ρόλο σε αυτή την ανεπάρκεια παίζει και ο τρόπος που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχολιάζοντας πως δεν έχουμε την πολυτέλεια για δυο διαφορετικούς βαθμούς Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, που τελικά δεν προσφέρουν αποτέλεσμα.

Χάνεται το Leader

Θέλοντας να επισημάνει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός έστω και για να διατηρηθούν ακόμη και ελάχιστες αναπτυξιακές προοπτικές για το νησί μας, ο κ. Κολύρης έφερε το παράδειγμα του προγράμματος Leader του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για το οποίο ο ίδιος προσωπικά ως πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου συνέβαλε κατά το παρελθόν  ώστε να αξιοποιηθεί και από τη Ζάκυνθο, μια που η κατάταξη του νησιού μας ήταν αρχικά  40η πανελλαδικά.

«Μπόρεσα από τη θέση μου να βάλω βέτο και η Ζάκυνθος να πάρει κάποια χρήματα με την ΣΑΖ που λειτούργησε καλώς ή κακώς. Πάει όμως και αυτή, τη διαλύσανε!» υπογράμμισε ο κ. Κολύρης συμπληρώνοντας πως αν δεν λειτουργήσει ο τοπικός φορέας δράσης τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε και τις νέες χρηματοδοτήσεις την στιγμή που δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ούτε ένα ευρώ χαμένο.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment