ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
Μόνο Κεφαλονιά και Ζάκυνθος «κατέκτησαν» 31 «γαλάζιες σημαίες»
11-05-2018 08:00:00

Τα καταγάλανα νερά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς κέρδισαν επάξια 31 γαλάζιες σημαίες γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά γιατί χιλιάδες τουρίστες προτιμούν τα νησιά του Ιονίου για τις διακοπές τους.

Η καθαριότητα των παραλίων, η οργάνωση, η ασφάλεια, η προστασία της φύσης και η ευαισθητοποίηση είναι τα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη της, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ώστε να βράβευση μια παραλία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «γαλάζια σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα στην Ζάκυνθο, 18 παραλίες πήραν την «γαλάζια σημαία» και πιο συγκεκριμένα οι ακτές στον Αλυκανά, Αλυκές , Αμμούδι, 'Αμπουλα Τραγάκι, 'Αμπουλα Ψαρού, Αργάσι , Αρκαδιανού-Κούκλα, Γάιδαρος, Γέρακας, Δημοτική Ακτή Κρυονερίου-Πλαζ ΕΟΤ, Καλαμάκι, Καλαμάκι-Λούρος, Κατραγάκι/Eleon Grand Resort, Λαγανάς, Λίμνη Κεριού, Μπανάνα, Μπούκα, Τσιλιβί.

Στην Κεφαλονιά, η «γαλάζια σημαία» θα κοσμεί συνολικά 13 ακτές του νησιού δηλαδή τις παραλίες, Άβυθος, Αγ. Βαρβάρα-Κατελειός, Άμμες, Αντίσαμος, Αράγια Πόρου, Λουρδάς, Μακρύς Γιαλός, Μπούκα-Παλιοσταφίδα/ Mediterranee, Μύρτος, Ξι, Πετανοί, Πλατύς Γιαλός και Σκάλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment