ΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
''Αποχή'' της πλειοψηφίας από το Δημοτικό Συμβούλιο!
09-05-2018 15:49:05

«Εκρηκτικό» ήταν το κλίμα που επικράτησε χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου λίγο μετά την ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Τσίπηρα για ακόμη μια αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας. 

Την στιγμή που μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό της καθαριότητας αλλά όχι μόνο, διογκώνονται μέρα με την μέρα, η αδυναμία συγκρότησης της πλειοψηφίας – μια που η αντιπολίτευση έδωσε σχεδόν σύσσωμη το παρόν, είναι ενδεικτική του άσχημου κλίματος που επικρατεί στο Δήμο, στην χειρότερη δυνατή συγκυρία για το νησί μια που οι πρώτοι τουρίστες έχουν φτάσει.

Να σημειωθεί πως  από το συνδυασμό της πλειοψηφίας παρευρέθηκαν μόλις 6 σύμβουλοι, ενώ οι παρόντες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν συνολικά 10, με όλα τα μέλη του συνδυασμού «Μαζί για τη Ζάκυνθο» και «Ζακυνθινή Αναγέννηση» να δίνουν το παρόν.

Ωστόσο η απόφαση της μείζονος αντιπολίτευσης να μην υπογράψει το παρουσιολόγιο οδήγησε σε αναβολή της συνεδρίασης, η οποία είχε συνολικά 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ αυτών και θέμα που αφορούσε την αλλαγή στη διοίκηση των Παιδικών Σταθμών.

Η ανακοίνωση της αναβολής προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις και φωνές αποδοκιμασίας από παρευρισκομένους, ενώ οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν, κυρίως μεταξύ του Δημάρχου και πολιτών. 

Εκτός από τις εργαζόμενες στον Οργανισμό Παιδικών Σταθμών που μάλιστα κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας για να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «θερμό επεισόδιο» προκλήθηκε μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ και επιχειρηματία της περιοχής του Πλάνου : αν και το θέμα της αποχέτευσης δεν συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη, πολλοί ήταν οι επιχειρηματίες και οι φορείς της περιοχής , μεταξύ αυτών και ξενοδόχοι από το Τσιλιβή που περίμεναν να γίνει η σχετική συζήτηση και η αναβολή της συνεδρίασης προκάλεσε και τη δική τους αντίδραση. Η παρεξήγηση ωστόσο λύθηκε μετά από κάποια λεπτά έντασης.

Την αναβολή της συνεδρίασης στηλίτευσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και πολλοί πολίτες, μια που η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν όπως προαναφέρθηκε γεμάτη από κόσμο.

«Κυριαρχεί αγανάκτηση και δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί. Η διαχείριση των απορριμμάτων, των υγρών αποβλήτων, η κατάσταση στις παραλίες , τα προβλήματα σε όλους τους τομείς είναι πολλά και για δεύτερη φορά η συνεδρίαση αναβάλλεται» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης στην σύντομη τοποθέτησή του και  αναρωτήθηκε αν αυτή η εικόνα τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο  καθώς και αν η απουσία των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας είναι δικαιολογημένη ή όχι. 

«Εμείς δεν νομιμοποιούμε αυτό το συμβούλιο – παρωδία και καλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβει τον θεσμικό και όχι τον παραταξιακό του ρόλο» σημείωσε ο κ. Αρμένης,

Η Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών που μετέφερε την εικόνα αναστάτωσης που σήμερα υπάρχει στο διοικητικό τμήμα του Οργανισμού εξέφρασε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων και οριστικές λύσεις από τη δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Αντώνης Κασσιμάτης που μάλιστα προανήγγειλε και Συνέντευξη Τύπου την προσεχή Πέμπτη, ανέφερε πως η χθεσινή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ενδεικτική της «διάλυσης» που παρουσιάζει η δημοτική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκήσει διοίκηση στο Δήμο.

«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, με την αποχέτευση, με την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και για ακόμη μια φορά η πλειοψηφία  αδυνατεί να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συνεδριάζει. Δυστυχώς δεν καταρρέει η πλειοψηφία αλλά υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ο Δήμος και ολόκληρη η Ζάκυνθος. Υπάρχει μια παραλυτική ακινησία της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει το Δήμο και αν δώσει λύσεις  και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Κασσιμάτης.

Ιδιαίτερα καυστική ήταν και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ντ. Πυριόχου η οποία σημείωσε πως αν και η ώρα ήταν ακατάλληλη, έκλεισε το ιατρείο της για να παρευρεθεί στην συνεδρίαση.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία του κόσμου για την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα περισσότερα μέλη της πλειοψηφίας απουσίαζαν, ενώ σχεδόν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης ήταν εδώ. Κάποιοι εργαζόμαστε και πιστεύω πως υπήρχε σκοπιμότητα με την επιλογή της ώρας της συνεδρίασης. Οι πολίτες μας ψήφισαν για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και δεν είναι δυνατόν να μην συνεδριάζει για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε και τόνισε πως τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ο Δήμαρχος έχουν μεγάλες ευθύνες.

«Έχουμε φτάσει στην ώρα μηδέν» κατέληξε η κ. Πυριόχου.

Από την πλευρά του, ο συμπολίτης μας Διονύσης Γουάστωρ που παρευρέθηκε στην συνεδρίαση, έκανε λόγο για «33 άχρηστους» επισημαίνοντας πως δυστυχώς ο Δήμος δεν έχει Δημοτικό Συμβούλιο. «Είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα. Είναι άχρηστοι όλοι και ειδικά ο Δήμαρχος που αφήνει τα προβλήματα και κάνει ταξιδάκια αναψυχής» σχολίασε. 

Δήμαρχος: «Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, να παραιτηθούν»

Σχολιάζοντας το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε και κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των Παιδικών Σταθμών αλλά και της αποκομιδής των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς επανέλαβε πως είναι «καθαρός» από όλες τις απόψεις και πως η λάσπη των σκουπιδιών δεν τον αγγίζει.

«Θέλω να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού των Παιδικών Σταθμών για να φέρω την ηρεμία και να λειτουργεί σωστά. Ξεκινάμε τις διαδικασίες για να αξιοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Πρόνοιας με νέους  βρεφικούς σταθμούς αλλά και την νομιμοποίησης των υφιστάμενων κτηρίων. Υπάρχει μια αναταραχή και επειδή τα θέματα αυτά δεν τα λύνει ούτε ο Εισαγγελέας, ούτε ο Βουλευτής, αναλαμβάνει να τα λύσει ο Δήμαρχος, παρά το φόρτο εργασίας. Θα συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο και αυτοδίκαια γίνομαι Πρόεδρος» δήλωσε.

Για την καθαριότητα και την δραματική εικόνα που παρουσιάζει το νησί, δήλωσε πως αν και μέσω ΑΣΕΠ είχαν προκηρυχθεί συνολικά 20 θέσεις, προσελήφθησαν τελικά μόνο 4 Ζακυνθινοί με τους υπόλοιπους να προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να μην αποδέχονται το διορισμό.

«Έχουμε ελάχιστο προσωπικό και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στον αυξημένο φόρτο εργασίας, ειδικά με την αποκομιδή των ογκωδών. Προσπαθώ να βρω λύση με την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις και ενισχύουμε το ΦοΔΣα με άλλα 15 άτομα» .

Τέλος για την εικόνα που παρουσίασε η πλειοψηφία, ο Δήμαρχος σημείωσε πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος αλλά ο …ζακυνθινός λαός που ψήφισε τους συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους : «Από τους 66 δημοτικούς συμβούλους οι Ζακυνθινοί ψήφισαν τους 20, κάποιοι εκ των οποίων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Έδωσα εντολή στον κ. Τσίπηρα να εφαρμόζει το Νόμο και μετά από τρεις απουσίες κάποιοι να διαγράφονται. Αν κάποιοι δεν μπορούν, να αποχωρούν και να έρχονται οι επιλαχόντες»

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment