ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου για την τοπική Ανάπτυξη
07-05-2018 12:30:00

Από τη ΝΟΔΕ Ζακύνθου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία καταγράφονται τα συμπεράσματα του πρόσφατου συνεδρίου για την τοπική ανάπτυξη. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι “ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» “δηλαδή οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ζακύνθου, που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού μας, με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, το Σάββατο 28 Απριλίου.

Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την κοινωνία της Ζακύνθου η έναρξη από το νησί μας του κύκλου των Αναπτυξιακών Συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας, που θα λάβουν χώρα σε όλα τα Ιόνια νησιά, αλλά και σε όλη την επικράτεια, με σκοπό την περαιτέρω συγκρότηση και εμβάθυνση του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε την βαρύνουσα σημασία της απόφασης που έχει ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο από τον Πρόεδρο του κόμματος ώστε η συγκρότηση και εξειδίκευση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας να γίνεται για κάθε τόπο ξεχωριστά και να προκύψει μέσα από τον ανοικτό, δημιουργικό και εξαντλητικό διάλογο με τους πολίτες αλλά και με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου της Ζακύνθου δόθηκε η δυνατότητα πρωτίστως σε εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων και των Επιστημονικών Φορέων του νησιού μας, να αναπτύξουν διεξοδικά πλειάδα θεμάτων που άπτονται όχι μόνο της καθημερινότητας των πολιτών αλλά κυρίως του αναπτυξιακού οράματος της Ζακύνθου.

Με προμετωπίδα την ποιοτική τουριστική αναβάθμιση του νησιού, με σεβασμό στις βαθύτατες ιστορικές και πολιτισμικές καταβολές του τόπου μας, έγινε εκτενής αναφορά σε δράσεις με σαφές αναπτυξιακό αλλά και οικολογικό πρόσημο, όπως είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και η ανάγκη τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει την λειτουργία του Πάρκου.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν ενδελεχώς προτάσεις σχετικές με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με δράσεις αναφοράς στο περίφημο «Ναυάγιο» αλλά και στο Ενετικό Κάστρο στην Μπόχαλη Ζακύνθου.

Για το Ναυάγιο διατυπώθηκε η ανάγκη δημιουργίας φορέα διαχείρισης της περιοχής με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Φορέων. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε τις σημαντικότατες παρεμβάσεις των ομιλητών και των συνέδρων σχετικά με την αδήριτη ανάγκη για δημιουργία νέας μαρίνας και προβλήτας για κρουαζιέρα που θα δώσουν νέα αναπτυξιακή ώθηση και πνοή στον θαλάσσιο τουρισμό του νησιού μας.

Ρητή ήταν η δέσμευση των τριών (3) Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας (Οικονόμου, Κόνσολας, Κατσανιώτης) ότι ο διάλογος σε τοπικό επίπεδο θα διευρυνθεί και θα εμπλουτισθεί με νέα στοιχεία και προτάσεις, αφού η συγκρότηση και ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου είναι διαδικασία δυναμική και διαρκώς εξελισσόμενη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες και τους εκπροσώπους όλων των τοπικών φορέων ανάπτυξης για την εποικοδομητική συμμετοχή τους στις «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» του νησιού της Ζακύνθου. Υποσχόμαστε ανάλογη, ουσιαστική και ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment