ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συγκίνηση και ικανοποίηση στην ολομέλεια του πανελλήνιου δικτύου Φορέων Πρόληψης
07-05-2018 12:10:00

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονης ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα της Λέσχης ο Ζάκυνθος η εναρκτήρια εκδήλωση της Ολομέλειας Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων πρόληψης της εξάρτησης παράλληλα με τον «εορτασμό» της 20ετούς λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Ζακύνθου «Η Στοργή».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε έναν σύντομος απολογισμός του έργου που έχει παραχθεί από το Κέντρο στη Ζάκυνθο, ενώ τονίστηκε από όλους όσοι πήραν το λόγο κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων χαιρετισμών η ανάγκη της λειτουργίας των κέντρων πρόληψης απέναντι στο όλο και πιο οξυμένο πρόβλημα του εθισμού.

Η αναγκαιότητα αυτή επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών πάνω στα θέματα εθισμού, σύμφωνα με τα οποία, στα χρόνια της έντονης κρίσης στην Ελλάδα δεν παρουσιάστηκε έξαρση των δεικτών που αφορούν τις εξαρτήσεις από ουσίες, όπως συνέβη σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες αλλά και της Λατινικής Αμερικής. 

Το σημαντικό αυτό στοιχείο τονίστηκε από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ευ. Καφετζόπουλο, που ήταν ένας εκ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τίμος Στραβοπόδης ήταν ο «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης καλωσορίζοντας στη Ζάκυνθο τους εκπροσώπους των φορέων από την Κρήτη, τη Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα  τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κύπρο, που   βρέθηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στο νησί μας, στο πλαίσιο της ολομέλειας.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου, Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Στοργής, που πήρε πρώτος το λόγο κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας.

Ο Σεβασμιότατος τόνισε πως η Εκκλησία δεν έκλεισε τα μάτια στο σοβαρό πρόβλημα των εξαρτήσεων ειδικά σε ένα νησί που η οικονομία ανθεί και υπάρχει μια επίπλαστη ευμάρεια  αλλά αντίθετα έδειξε ευθύνη και σοβαρότητα για να στηρίξει τα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας. Σημείωσε δε πως μέχρι η Πολιτεία να καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές για την στήριξη των Κέντρων Πρόληψης, πρέπει να υπάρξει συνεχής δουλειά από όλους για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που γίνεται.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευ. Καφετζόπουλος στην ομιλία του υποστήριξε το έργο των Κέντρων Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει, τα χρόνια της Κρίσης στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης σε κάποια φαινόμενα είχαμε σταθερότητα, ακόμη και ελάττωση. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως αυτό οφείλεται στη δουλειά σας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ολομέλειας από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έζησε από τη θέση που υπηρετεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ υπογράμμισε την σημασία την στήριξης των δομών πρόληψης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στην συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι του Δικτύου, με ειδική αναφορά να γίνεται από τους εκπροσώπους των Κέντρων Πρόληψης στην Κύπρο στο τεταμένο κλίμα που υπάρχει στον τόπο τους, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ακόμη και το μέλος της διοίκησης της Λέσχης ο Ζάκυνθος Γιάννης Κοπανάς που είπε δυο λόγια για το χώρο που φιλοξενούσε την εκδήλωση.

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες του εκπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου γιατρού Νίκου Λογοθέτη ως το παλαιότερο μέλος της διοίκησης της Στοργής, αλλά και του τέως Νομάρχη Γιάννη Τουρίκη που μίλησε για την απόφαση δημιουργίας του Κέντρου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου Π. Καψαμπέλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κορφιάτης, αλλά και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκούσκος.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δείτε φώτο από τους ομιλητές:

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment