ΕΛΛΑΔΑ
Ραγδαία η αύξηση των μεταναστευτικών ροών: 1200 άτομα πέρασαν στα νησιά σε μία μόλις εβδομάδα
07-05-2018 08:32:15

Τεράστια είναι η ανησυχία στους κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που βλέπουν τις μεταναστευτικές ροές να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται συγκρίσεις με το «εφιαλτικό» 2015.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο και υποσχέσεις του για όσο το δυνατό γρηγορότερη λύση αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό από τους κατοίκους, των οποίων η υπομονή έχει φτάσει στο «κόκκινο», την ίδια στιγμή που υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως η αύξηση του ΦΠΑ.

Από την Πρωτομαγιά και χωρίς να προσμετρηθούν οι αφίξεις της Κυριακής, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφτασαν συνολικά 831 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 554 πέρασαν στη Λέσβο, 218 στη Χίο και 50 στη Σάμο.

Συνολικότερα με τις χθεσινές αφίξεις ο αριθμός των μεταναστών τις τελευταίες έξι μέρες, που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου αγγίζει τους 1.200, με τους αρμοδίους να εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεχής ροή με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη στα ελληνικά νησιά, την ώρα που ξεκινά ο καλοκαιρινός τουρισμός.

Αναλυτικά, το πρωί της Κυριακής περίπου 270 μετανάστες πέρασαν στην Μυτιλήνη, με τον συνολικό αριθμό της ημέρας να ξεπερνά τους 300 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε τέσσερα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, εκ των οποίων ένα στην πλαζ της πόλης, έφτασαν 226 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Επίσης σε ένα περιστατικό στην περιοχή της Συκαμινιάς, στη βόρεια Λέσβο, πέρασαν περίπου 45 άτομα τα οποία και δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στο ΚΥΤ. 

Άλλοι περίπου 80 πέρασαν σήμερα στη Χίο.

Πηγή:protothema.gr


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment