ΠΕΡΙΠΟΥ 2.500 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΣΖ
Παράταση για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων των παραγωγών
02-05-2018 11:53:25

Ένας μήνας παράταση δόθηκε για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων των παραγωγών με απόφαση της Κομισιόν και τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή από τη Διεύθυνση του ΕΑΣΖ που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση των αιτήσεων για το μεγαλύτερο μέρος των δικαιούχων αγροτών στη Ζάκυνθο.

Η υποβολή των αιτήσεων έληγε στις 15 Μαΐου ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η σχετική παράταση καθώς πολλά κράτη-μέλη κωλύονταν να ολοκληρώσουν έγκαιρα την διαδικασία, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, που φέρεται να έχει οριστικοποιήσει μόλις το 1/3 των συνολικών αιτήσεων πληρωμής.

Η παράταση αφορά τόσο τις αιτήσεις για άμεσες ενισχύσεις αλλά και για αιτήματα χρηματοδότησης στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης. Και τα δύο χρηματοδοτούνται από κονδύλια της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

Σε ότι αφορά ειδικά τη Ζάκυνθο στα γραφεία του ΕΑΣΖ έχουν προσέλθει περίπου 2.500 αγρότες και αναμένονται άλλοι 2.000 για να συμπληρωθεί ο αριθμός αυτών που αναμένεται να υποβάλουν φέτος αιτήσεις μέσω του Συνεταιρισμού. Σημειώνεται πως συνολικά  ο αριθμός των δικαιούχων  δε θα ξεπεράσει τους 4.500 καθώς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν σημαντικές μειώσεις με το μεγαλύτερο μέρος να οφείλεται στην κατάργηση των επιδοτήσεων που ήταν μικρότερες των 200 ευρώ.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment