ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΝ. ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ακόμα δεν αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στον Εθνικό Ποιητή!
30-04-2018 11:59:10

Στις 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00 πμ τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ», που συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση, στην αίθ. ΓΡ. ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην οδό Δεληγιώργη 24 στην Αθήνα Μεταξουργείο, αποφάσισαν ομόφωνα το παρόν ψήφισμα, που θα κατατεθεί στους αρμοδίους, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί ακόμη, η απόφαση για την αποκατάσταση της παράλειψης απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στον Εθνικό Ποιητή της χώρας από την Πολιτεία. 

Εκκρεμεί, σύμφωνα με τις συζητήσεις μας με τους αρμοδίους και κυρίως με αυτούς του Δήμου της Αθήνας σε πνεύμα κατανόησης, η παραχώρηση χώρου ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ της χώρας, που θα ονομαστεί «Πλατεία Διονυσίου Σολωμού» και η τοποθέτηση σ αυτήν ανδριάντα του ποιητή. 

Επειδή θεωρούμε ότι οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν ακόμη περισσότερο τη μόνιμη ανάδειξη αξιακών συμβόλων, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η δική σας ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ. Μια απόφαση αναμενόμενη, η οποία σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προκαλέσει τον ενθουσιασμό όχι μόνο ολόκληρης της παροικίας των Επτανησίων στην Αττική, όχι μόνο των φίλων της Επτανησιακής σχολής, όχι μόνο των ανθρώπων των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης αλλά και όλων των πολιτών της ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας , που έχουν δηλώσει, με τις υπογραφές που τηρούμε σε ειδικό αρχείο, την υποστήριξή τους στο αίτημά μας και την ιδιαίτερη επιθυμία τους για πραγμάτωση μιας πολύχρονης κοινωνικής ανάγκης. Εμείς, κηρύσσουμε τώρα από εδώ την εντατικοποίηση των ενεργειών μας μέσα σε αυτό το χρόνο με την απαίτηση να αποδοθεί το ελάχιστο της οφειλόμενης τιμής στον εθνικό μας ποιητή τώρα, προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση και στην έμπρακτη υποστήριξη των ανθρώπων του Δήμου της Αθήνας κυρίως, που έχουν ταχθεί υπέρ του χρέους ανάδειξης συμβόλων πολιτισμού ανάμεσά μας αυτήν την εποχή. 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment