ΠΟΛΥΩΡΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Το αδιαχώρητο στα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης
17-04-2018 12:26:47

Πολύωρη ήταν η ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες επισκέπτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από και προς την Κυλλήνη την περασμένη Κυριακή, καθώς λόγω απαγορευτικού δελτίου που είχε εκδώσει από τα ξημερώματα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα πλοία που εξυπηρετούσαν όλα τα νησιά του Ιονίου έμειναν δεμένα στα λιμάνια. Τα παράπονα ειδικά από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά ήταν αυξημένα, καθώς οι ταξιδιώτες διαπίστωσαν πως οι άνεμοι δεν ήταν σφοδροί και τα δρομολόγια θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο οι κανονισμοί για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας είναι σαφείς και στηρίζονται στο επίσημο Δελτίο της ΕΜΥ που από τα ξημερώματα της Κυριακής έδινε  ανέμους που ξεπερνούν τα 8 – 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο.

Τελικά η ταλαιπωρία των επιβατών από Ζάκυνθο έληξε στις 19.00 το βράδυ, οπότε και πραγματοποιήθηκαν δυο δρομολόγια, το ένα προγραμματισμένο και το δεύτερο έκτακτο στις 19.05. Λίγο μετά τις 21.00 πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια και από Κυλλήνη, το πρώτο προγραμματισμένο και το δεύτερο έκτακτο στις 21.05. 

Τόσο στο λιμάνι της Κυλλήνης όσο και στο λιμάνι της Ζακύνθου επικρατούσε το αδιαχώρητο αφού η Κυριακή ήταν και η τελευταία ημέρα των διακοπών του Πάσχα, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν πολλοί αδειούχοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου από Ζάκυνθο με το δρομολόγιο των 19.00 που πραγματοποιήθηκε από το Mare Di Levante ταξίδεψαν 448 επιβάτες, 56 Ι.Χ , 38 φορτηγά και 7 λεωφορεία, ενώ με το Fior Di Levante 488 επιβάτες, 153 Ι.Χ  και δύο φορτηγά.

Από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ταξίδεψαν στις 21.00 με το Mare Di Levante 492 επιβάτες, 55 Ι.Χ, 21 φορτηγά και 12 λεωφορεία ενώ στις 21.05 με το Fior Di Levante ταξίδεψαν 650 επιβάτες, 214 οχήματα, δυο φορτηγά και ένα λεωφορείο.

Ειδικά στο λιμάνι της Ζακύνθου την ώρα της αποβίβασης του τελευταίου δρομολογίου η κίνηση ήταν αυξημένη και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να βγουν από το λιμάνι τα οχήματα των ταξιδιωτών αλλά και όσων οδηγών περίμεναν να παραλάβουν κάποιον από το καράβι.

Δεμένα τα πλοία αύριο 

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξης στις 06.00.

Η ΠΝΟ εμμένει στις θέσεις της αναφορικά με το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων. Ταυτόχρονα ζητεί την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρας-Ιταλίας.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ενημερωθούν για τα δρομολόγια καθώς υπάρχει ενδεχόμενο συνεχιζόμενων απεργιών και τις επόμενες ημέρες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment