ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Φωτιές σε δασικές εκτάσεις σε Κερί και Ξηροκάστελο!
17-04-2018 08:21:57

Περιστατικά πυρκαγιών είχαμε τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας και αφορούν τις περιοχές Ξηροκάστελο Βασιλικού και Κερί. 

Οι φωτιές δεν πήραν έκταση και δεν εξαπλώθηκαν για να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Όμως οι αγρότες πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν θέλουν να κάψουν ξερά χόρτα και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην εξαπλωθεί η φωτιά. 

Η φωτιά στο Ξηροκάστελο ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 13 Απριλίου και στην περιοχή έσπευσαν 3 οχήματα και 6 άνδρες. Εκεί καίγονταν ξερά χόρτα και καλάμια και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο αφού έκαψε ένα περίπου στρέμμα γης. 

Η φωτιά στο Κερί ξέσπασε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 15 Απριλίου και εκτός από την Πυροσβεστική επιλήφθηκε ο Σύλλογος για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας του χωριού με την επωνυμία «Πεύκος» ο οποίος μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, περίπου στις έξι το απόγευμα, εκδηλώθηκε πυρκαϊά σε δασική έκταση στη θέση “Παλιόμυλος” στην Κοινότητα Κερίου. Λόγω της διεύθυνσης και έντασης του ανέμου που έπνεε την ώρα εκείνη στην περιοχή, η κατάσταση κρίθηκε ως επικίνδυνη και για το χωριό.

Μέλη του συλλόγου “Ο Πεύκος” μαζί με κατοίκους της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι προσπάθειες αυτές έφεραν αποτέλεσμα και απέτρεψαν την εξάπλωση της φωτιάς προς το χωριό. Με την άφιξη των ανδρών και οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, με επιτυχή κατάσβεση γύρω στις 21:00, έχοντας αποτεφρώσει μόνο μικρή έκταση. Ο Εθελοντικός Σύλλογος Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας Κερίου “Ο Πεύκος” ευχαριστεί θερμά τα μέλη του και τους κατοίκους της περιοχής καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίησή τους και τις ενέργειές τους, που απέτρεψαν μια ενδεχόμενη καταστροφή. Το συμβάν αυτό ας χρησιμεύσει ως προειδοποίηση και ως μέτρο για το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή, όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και κάθε άλλη χρονική στιγμή.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment