ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
Χάος και αναρχία στις παραλίες του κόλπου Λαγανά!
14-04-2018 12:31:34

Εντός των επομένων ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα η καταγγελία που ετοίμασαν οι οικολογικές οργανώσεις για σειρά παρανομιών που έχουν γίνει στον κόλπο του Λαγανά τους τελευταίους μήνες, θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή καμία ανακοίνωση για έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες  σε Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο. 

Η ευαίσθητη περιοχή του βιοτόπου στην ξηρά και στην αμμουδιά έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης αλλά το ζητούμενο είναι να μπαίνει φρένο στις ποικίλες ορέξεις από την πλευρά των κρατικών αρχών και να ελέγχεται η εφαρμογή της νομοθεσίας η οποία στο βωμό του τουρισμού έχει γίνει κάτι παραπάνω από θυσία. 

Από την πλευρά του το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο μπορεί να στέλνει έγγραφα στην Εισαγγελία αλλά το χρονικό διάστημα που περνά από την αποστολή των εγγράφων μέχρι την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Δικαιοσύνη είναι ικανό για να θεριέψουν οι παρανομίες και ακολούθως να “νομιμοποιηθούν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει παρεμβάσεις σε ακτίνα από τον αιγιαλό και προς την ενδοχώρα σε διαφορετικά σημεία του βιοτόπου, οι οποίες προφανώς δεν έχουν ελεγχθεί για να επανέλθει το φυσικό τοπίο στην αρχική του κατάσταση. Οι παρεμβάσεις έγιναν από το Καλαμάκι και προς το Βασιλικό  και οι αυτοψίες των υπηρεσιών αναμένονται. 

Βέβαια μπορεί να γίνεται αναφορά στο βιότοπο γιατί υπάρχει ευαισθησία για το χώρο και αυξημένα μέτρα προστασίας, αλλά οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν σε μία ευρύτερη ακτίνα και στις άλλες περιοχές που υπάρχει ανοικοδόμηση λόγω τουρισμού ώστε να προστατεύσουμε το ελάχιστο που έχει απομείνει από το φυσικό τοπίο της Ζακύνθου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment