ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΩΝΑ:
ΛΙΒΑΣ: Μέσα στον Απρίλη η δημοπρασία του δρόμου, μέσα στο Μάη η δημοπρασία το εργοστάσιο
14-04-2018 11:32:54

Στον απόηχο των νομικών ενεργειών που έγιναν πριν από το Πάσχα από το Σύλλογο Προστασίας του Βραχιώνα σε σχέση με τα έργα του Λίβα αλλά και την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΦοΔΣΑ μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά.

Για τις ενέργειες του Συλλόγου Βραχιώνα, μέλη του οποίου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Λίβα πραγματοποιώντας μια ακόμη «αυτοψία» ανήμερα του Πάσχα, ο κ. Τσίπηρας σημείωσε πως είναι σεβαστό και θεμιτό να έχουν ενδιαφέρον και αγωνία για την προστασία της περιοχής, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν και τα όρια των αρμοδιοτήτων τους. 

Θύμισε πως υπάρχουν ήδη δύο έλεγχοι στο χώρο από τις αρμόδιες κρατικές  υπηρεσίες, που δεν είναι άλλες από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος και οι οποίες δε διαπίστωσαν πρόβλημα και επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής.

«Τον πρώτο έλεγχο τον ζητήσαμε εμείς και θέλουμε συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με τις υπηρεσίες για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας. Το αίτημα  του ΦοΔΣΑ για έλεγχο έγινε 20 ημέρες πριν το Σύλλογο Βραχιώνα και αυτό δεν πρέπει να περνάει στα ψιλά γράμματα για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Το ίδιο ισχύει και για το αίτημα μας για αυτοψία του χώρου από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Το ανακοινώσαμε και μετά από λίγες ημέρες ακούσαμε τους εκπροσώπους του Βραχιώνα να λένε ότι ζητούν την παρέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Από την πλευρά μας θέλουμε να πετύχουμε ότι δυνατόν καλύτερο σε σχέση με την λειτουργία και τη διαχείριση του χώρου. Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν βελτιώσεις αλλά οι απαραίτητες ενέργειες έχουν γίνει!» σημείωσε ο κ. Τσίπηρας συμπληρώνοντας πως στον προγραμματισμό βρίσκεται η κατασκευή στεγάστρου στο χώρο.

«Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργούμε συνεχώς συνθήκες για τη βελτίωση του χώρου και τίποτα δεν είναι δυνατόν κάτι που ξεκινάει από την πρώτη ημέρα να έχει τις απαραίτητες υποδομές. ‘Έχει όμως όλες τις νόμιμες και αναγκαίες για την προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα» σημείωσε ο κ. Τσίπηρας.

Σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα που προβλέπονται στη Ολοκληρωμένη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ο κ. Τσίπηρας απέδωσε τις καθυστερήσεις σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στο ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος που πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σειρά από εργασίες για την αναβάθμιση του πληροφοριακού του  συστήματος, προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση δημοπρατήσεων των έργων.

Σύμφωνα με τον ίδιο αφού δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Περιβάλλοντος  θα γίνει άμεσα, δηλαδή μέσα στον Απρίλη, ο διαγωνισμός για τη διάνοιξη του δρόμου προς το Λίβα ενώ μέσα στο Μάη θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στα το εργοστάσιο επεξεργασίας και για  τα νέα κύτταρα. 

Να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη έγγραφο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος που ζητά ενημέρωση από το ΦοΔΣΑ σε σχέση με την πορεία των διαγωνισμών.

«Το Υπουργείο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις διαδικασίες και πλέον η Ζάκυνθος δεν αποτελεί πρόβλημα όπως είναι η Κέρκυρα που δυστυχώς αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση» υποστήριξε ο κ. Τσίπηρας, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως σε σχέση με το Δήμο υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που πρέπει να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment