ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ
Αντικειμενικές Αξίες: Για αύξηση από 19 μέχρι 24% κάνει λόγο η έγκριτη ιστοσελίδα για τα φορολογικά
14-04-2018 11:02:34

Το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών συνεχίζει να αποτελεί μια από τις βασικές αγωνίες των ιδιοκτητών γης και στη Ζάκυνθο, αφού εκτός από το βαρύ φορτίο του ΕΝΦΙΑ, οι προαναγγελθείσες αυξήσεις θα συμπαρασύρουν και  μια σειρά από άλλους φόρους και τέλη που συνδέονται άμεσα από την αντικειμενική τιμή των ακινήτων.

Εδώ και αρκετό διάστημα η αρμόδια Υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου έχει μιλήσει δημόσια για αυξήσεις σε ένα ποσοστό 60% των ζωνών και από την πλευρά της έκανε ειδική αναφορά και σε περιοχές όπου θα σημειωθούν αυξήσεις με τα Ιόνια Νησιά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Η πλήρως ενημερωμένη σε φορολογικά θέματα ιστοσελίδα Τax Ηeaven έδωσε πρόσφατα έναν πίνακα στη δημοσιότητα βάση του οποίου η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ειδικά για τη Ζάκυνθο, σύμφωνα  με τις προτάσεις από το ειδικό σώμα των εντεταλμένων εκτιμητών, θα κυμανθεί από 19% (η αύξηση στη  χαμηλότερη τιμή) μέχρι 24% , η αύξηση στην υψηλότερη τιμή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tax heaven και αναφέρει τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο σε δολάρια από τα 800 δολάρια η χαμηλότερη μέση τιμή στη Ζάκυνθο θα αυξηθεί στα 900 και από 1450 δολάρια η χαμηλότερη θα αυξηθεί στα 1800.

Οι τιμές αυτές δεν έχουν καθοριστεί αλλά φαίνεται να είναι ενδεικτικές, μια που όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στηρίχθηκαν κυρίως σε  αγοραπωλησίες των ακινήτων.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως η επιτροπή των εκτιμητών  συμπεριλαμβάνει  μια νέα μεταβλητή, αυτή της απόδοσης των ακινήτων με βάση την ενοικίαση με τη μέθοδο του διαμοιρασμού. Έτσι περιοχές στα Ιόνια Νησιά, στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και αλλού παρουσιάζουν μια αύξηση στις αντικειμενικές αξίες» ανέφερε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ζακύνθου Νίκος Τσουκαλάς υπογραμμίζοντας πως τελικά «κρυφός πόθος» του Υπουργείου είναι να φορολογήσει τα μεσαία στρώματα. Τόνισε δε πως εντός των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως τουριστικές, δεν πρέπει να αγνοούμε πως υπάρχουν και εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για καλλιέργειες και μάλιστα προϊόντων που δεν έχουν απόδοση.

«Τα οικιστικά όρια αυξήθηκαν και κάλυψαν όλο τον ζακυνθινό κάμπο. Σήμερα πληρώνουμε αμαρτίες και επιλογές του παρελθόντος» κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment