ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΙΟ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ
Όλα “στον αέρα” με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών
13-04-2018 12:58:37

Σημαντικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο με σκοπό να καταγραφούν ένα προς ένα τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα και από τα πιο σημαντικά ήταν αυτό των Παιδικών Σταθμών. 

Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μικρά και μέσα σε λίγες εβδομάδες πρέπει να συμπληρωθούν με όλα τα στοιχεία οι φάκελοι και για τους 6 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου οι οποίοι κινδυνεύουν να κλείσουν καθώς μέσα στο Μάιο λήγει το ΕΣΠΑ και θα χρειαστούν άλλες διαδικασίες. 

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στους υπαλλήλους που εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο δεν του ετοίμασαν τους φακέλους και του απάντησαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν γιατί δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες στα κτίρια. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ανικανότητα και αναρωτήθηκε τι θα πουν στην κοινή γνώμη όταν οι Παιδικοί Σταθμοί κλείσουν…

Από το ΔΣ των Παιδικών Σταθμών ο Δ. Βαρυπάτης είπε ότι η αδυναμία συμπλήρωσης των φακέλων είναι μία υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια 

Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη μηχανικό για να ετοιμάσει τους φακέλους αλλά τώρα προσκρούουν στην έλλειψη χρημάτων  και δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση στον προϋπολογισμό που έχει συμπεριλάβει τα απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία του Δήμου.

Η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Μ. Μουζάκη ανέφερε ότι χωρίς οικοδομικές άδειες δεν μπορούν να εκδώσουν και τις πυρασφάλειες για τα κτίρια και συμπλήρωσε πως έχει κάνει συζήτηση για το θέμα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Κομιώτη.

Αν και δεν είναι η μοναδική περίπτωση που δημόσιο κτίριο δεν διαθέτει οικοδομική άδεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία για να συμπληρωθούν οι φάκελοι των Παιδικών Σταθμών και η Προϊσταμένη της Πολεοδομίας Μ. Φαραού είπε ότι έχουν τη δυνατότητα να τα διεκπεραιώσουν με το νόμο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών. 

Εν τέλει και με πρόταση του Δημάρχου θα δημιουργηθεί μία τεχνική επιτροπή που θα αναλάβει το θέμα και στην επιτροπή θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σπύρος Μίχος, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος  Κομιώτης, το μέλος του ΔΣ των Παιδιών Σταθμών Δ. Βαρυπάτης και η Προϊσταμένη της Πολεοδομίας Μ. Φαραού.

Ζητούμενο τώρα είναι η επιτροπή να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα και με εργαλεία τους νόμους να ετοιμάσει τους φακέλους για τους 6 Παιδικούς Σταθμούς ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει χρηματοδότηση από υπουργεία.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment