ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Αύξηση 8% στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων όταν άλλοι προορισμοί φτάνουν το 50%
13-04-2018 12:34:58

Στοιχεία που αφορούν τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων θερινής περιόδου ανά περιφερειακό αεροδρόμιο την περίοδο 2017-2018 θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που προγραμματίζουν στο Πνευματικό Κέντρο την Κυριακή 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που προέρχονται από έρευνες του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, η αύξηση στο αεροδρόμιο Ζακύνθου το 2018 σε σχέση με το 2017 ως προς τις αεροπορικές θέσεις θα είναι της τάξης  8%  και  όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Α. Κοτσώνης πρόσφατα μέσω του -Ε-, το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνει την υπέρμετρη αισιοδοξία που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το τουριστικό μέλλον του νησιού και καλούν τους φορείς αλλά κυρίως τις τοπικές αρχές να θέσουν «τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων» και να αντιμετωπίσουν επί της ουσίας τα προβλήματα, με κυρίαρχα αυτά που αφορούν τις υποδομές κοινής ωφέλειας, όπως είναι η καθαριότητα, η αποχέτευση κτλ.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία κάνουν λόγο για έναν αριθμό 1.066.884 θέσεων κατά τη θερινή περίοδο του 2018 σε σχέση με τις 991.348 θέσεις του 2017.

Την ίδια στιγμή όμως προορισμοί όμως η Κως και η Καλαμάτα παρουσιάζουν μια αντίστοιχη αύξηση του 40% και 59% αντίστοιχα και αυτό που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας είναι πως ο ανταγωνισμός καλπάζει και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να «επαναπαυόμαστε» στις καλές κρατήσεις για το 2018, αλλά αντίθετα να βλέπουμε το μέλλον και τις προοπτικές σε βάθος χρόνου.

«Η Ζάκυνθος παίζει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη αλλά οι υποδομές της δεν είναι οι ανάλογες. Εμείς θέλουμε μέσα από την ημερίδα να εντοπίσουμε τα προβλήματα και να οι τοπικές αρχές να βρουν λύση. Δυστυχώς οι αιρετοί μας μάλλον δεν καταλαβαίνουν πως ένα νησί με 40.000 κατοίκους μπορεί να δέχεται πάνω από 900.000! Σύντομα θα έχουμε εκλογές και θα ακούμε πάλι τα ίδια. Δεν είναι δυνατόν από τη μια μέρα στην άλλη να κατασκευάζονται τεράστια ξενοδοχεία και να μην μπορεί να κατασκευαστεί μια γέφυρα ή» τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Α. Κοτσώνης σημειώνοντας πως προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο, το Βουλευτή, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.α.

Ο κ. Κοτσώνης μάλιστα έκανε γνωστό πως έγινε μια συνάντηση με τον Βουλευτή Ζακύνθου και Υπουργό Δικαιοσύνης, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Πολύ χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε μέσω του -Ε- η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά Ντ. Καψάσκη η οποία αναρωτήθηκε αν έχουμε σκεφτεί τι θα γίνει αν η πολύ ευάλωτη συνθήκη της τουριστικής ζήτησης αλλάξει και οι τουρίστες αναζητήσουν άλλους προορισμούς.

«Τα δεδομένα στον τουρισμό αλλάζουν από την μια ημέρα στην άλλη. Το μεγάλο «ατού» της Ζακύνθου δεν είναι άλλο από την πανέμορφη φύσης. Δεν μπορούμε να έχουμε τουρίστες χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, με άναρχη ανοικοδόμηση και χωρίς υποδομές. Δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα με σκοπό μόνο το πρόσκαιρό κέρδος που μπορεί να το χάσουμε τα επόμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε φορέας και σύλλογος αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του ενώ θα εκτεθούν τα προβλήματα ανά περιοχή. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment