ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε “μαύρα χάλια” η οδός Φωσκόλου!
13-04-2018 12:19:05

Τη δραματική εικόνα που δυστυχώς συνεχίζει να παρουσιάζει η οδός Φωσκόλου στην καρδιά της Πόλης λίγο πριν ξεκινήσει μια νέα τουριστική περίοδος επισημαίνει για πολλοστή φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου και ζητά επιτέλους να δοθεί λύση με την αποκατάσταση του δρόμου από τη δημοτική αρχή.

Παρά τις εξαγγελίες που γίνονται ξανά και ξανά έχουμε μείνει ακόμη στα λόγια και στις υποσχέσεις που αποδεικνύονται φρούδες.

Το τελευταίο διάστημα στον συγκεκριμένο δρόμο ανοίγουν νέα εμπορικά καταστήματα και εμπορικές επιχειρήσεις, γεγονός εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την τοπική οικονομία και την εικόνα της Πόλης, ειδικά  αν σκεφτεί κανείς πόσα ήταν μέχρι πρόσφατα τα άδεια ακίνητα με ενοικιαστήρια.

Στον αντίποδα όμως των νέων καταστημάτων με τις καλαίσθητες και προσεγμένες βιτρίνες, ο δρόμος - που να σημειωθεί πως είναι ο παράλληλος της «πολυσυζητημένης» Αλεξάνδρου Ρώμα - έχει τα κακά του τα χάλια, με δεκάδες λακκούβες και κακοτεχνίες από εκσκαφές που έγιναν κατά το πρόσφατο παρελθόν και δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ όπως θα έπρεπε.

«Οι επιχειρηματίες έχουν φτιάξει τόσο όμορφα καταστήματα και ο Δήμος δεν έχει μπει στον κόπο να φτιάξει το δρόμο. Στην πρώτη βροχή τα καταστήματα θα γίνουν άχρηστα! Πέρυσι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας είχε πει πως οι εργασίες θα ξεκινούσαν τον Αύγουστο και εμείς δεν φέραμε αντίρρηση για να γίνει επιτέλους το έργο. Τελικά δεν έγινε τίποτα, πλησιάζει πάλι καλοκαίρι και για να περάσεις το δρόμο χρειάζεται…τρακτέρ» δηλώνει  πολύ χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Μπουζιάνου μιλώντας στον –Ε- σημειώνοντας πως η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη αλλά υπάρχει μια αδιανόητη αδιαφορία από το Δήμο.

Η κίνηση των εορτών του Πάσχα

Σε ότι αφορά την εμπορική κίνηση τις ημέρες των εορτών η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημειώνει πως ο μεγαλύτερος τζίρος έγινε στα παιδικά καταστήματα αλλά και στα καταστήματα τροφίμων, ενώ σχολίασε πως σε μεγάλο βαθμό οι καταναλωτές στρέφονται στις αγορές μέσω διαδικτύου.

«Τα καταστήματα με παιδικά και τρόφιμα είχαν την μερίδα του λέοντος. Τα εμπορικά καταστήματα περνούν δύσκολες ημέρες και οι Ζακυνθινοί δεν στήριξαν την τοπική αγορά, κάνοντας κυρίως αγορές μέσω ίντερνετ. Αυτό το φαινόμενο ας αναρωτηθούμε τι επιπτώσεις έχει στην τοπική οικονομία αν και δεν συμβαίνει μόνο στη Ζάκυνθο. Δεν είναι θέμα τιμής, γιατί μετά από έρευνα βρίσκεις καλές τιμές και αξιολογείς και την ποιότητα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσω του διαδικτύου» σημείωσε.

Σε ότι αφορά την πεζοδρόμηση σχολίασε έγινε μόνο θεωρητικά, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή ενώ για ακόμη μια φορά αναδείχθηκε το τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης στην Πόλη της Ζακύνθου, που οδήγησε ντόπιους και επισκέπτες σε αγανάκτηση!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment