ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Αποζημιώσεις 7,5 εκ. ευρώ διεκδικεί η Kefalonian Lines για την μη παράδοση του πλοίου “Α.Κάλβος”
13-04-2018 09:32:32

Στα δικαστήρια έχει μεταφερθεί η τύχη του πλοίου “Αν. Κάλβος” μετά την άρνηση της ΑΝΜΕΖ να το παραδώσει στις “Γραμμές της Κεφαλονιάς”, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο ιστότοπος ekefalonia, το πρώτο δικαστήριο της αντιδικίας το κέρδισε η εταιρεία Kefalonian Lines έναντι της εταιρίας AMNEZ για τη μη τήρηση του συμβολαίου που ήθελε τη πώληση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» στην Κεφαλλονίτικη εταιρία.

Με άλλη διάταξη η απόφαση του δικαστήριου του Πειραιά απαγορεύει κάθε νομική μεταβολή του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» και την πώληση του σε οποιοδήποτε τρίτο, ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου δεσμεύεται ο τραπεζικός λογαριασμός της ζακυνθινής εταιρίας που είχαν κατατεθεί τα χρήματα της προκαταβολής.

Η παραπάνω απόφαση είναι στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η kefalonian lines απέναντι στην ΑΜΝΕΖ, όπως προέβλεπε το συμβόλαιο για τη μη παράδοση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος».

Το επόμενο δικαστήριο θα γίνει στο Πειραιά την επόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική διαμάχη για το πλοίο ΑΝ. Κάλβος φαίνεται πως θα είναι σφοδρή και χρονοβόρα.

Η Κefalonian lines εκπροσωπήθηκε από πέντε ναυτιλιακούς δικηγόρους και η απόφαση φέρεται να αποτελεί μια πρώτη νίκη της Κεφαλονίτικης εταιρίας.

Η ανωτέρω απόφαση εξεδόθη στα πλαίσια αγωγής της Kefalonianlines για επιστροφή χρημάτων και αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η κεφαλλονίτικη εταιρία από την ΑΜΝΕΖ, για τη μη τήρηση των όρων του συμβολαίου παράδοσης του πλοίου.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment