ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΖ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μία ακόμα προσπάθεια να “αναστηθεί” το εδαφολογικό εργαστήριο στα Λαγκαδάκια
13-04-2018 09:11:09

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Μ. Τετάρτης παραχωρεί στη ΔΕΥΑΖ το Εδαφολογικό Εργαστήριο που βρίσκεται στο χωριό Λαγκαδάκια, προκειμένου να το λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της δημοτικής επιχείρησης και όλων όσων ενδιαφέρονται, όπως ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός. 

Μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κώστας Κόκκορης ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει το εργαστήριο και ο εξοπλισμός που διαθέτει. 

Η σχετική αίτηση κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη ΔΕΥΑΖ και γίνεται μία ύστατη προσπάθεια για να βγει από την αφάνεια και την αδράνεια το εν λόγω εργαστήριο το οποίο εγκαινιάστηκε το έτος 2009 με πολλές ελπίδες για τη δραστηριότητά του αλλά έμεινε στα … αζήτητα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για να λειτουργήσει και τα μηχανήματά του να βγουν από τα κουτιά και να συναρμολογηθούν, αλλά πάντα οι αποφάσεις έπεφταν στο κενό από έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος και υπαλλήλων που να θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τώρα που πλησιάζουμε τα δέκα χρόνια από την ημέρα που ετοιμάστηκε ο χώρος για να υποδεχτεί τον εξοπλισμό του Εδαφολογικού Εργαστηρίου Λαγκαδακίων, αναλήφθηκε ακόμα μία πρωτοβουλία. Η ΔΕΥΑΖ που χρειάζεται εργαστήρια για να κάνει αναλύσεις ζητά το χώρο και μακάρι να είναι η τελευταία φορά που κάνουμε ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μάιο του 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση που είχε πραγματοποιήσει είχε λάβει πάλι απόφαση για την  του εδαφολογικού εργαστηρίου στα Λαγκαδάκια, θέμα που συζητήθηκε τότε εκτός ημερήσιας διάταξης και εισηγήθηκε η Ιόνιος Αναπτυξιακή. Όμως ούτε τότε προχώρησε κάτι.

Το εδαφολογικό εργαστήριο στα Λαγκαδάκια είχε εγκαινιαστεί το 2009 από τον τότε Δήμαρχο Αρτεμισίων Αντώνη Αντίοχο, και την πρώην πρόεδρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, Αμαλία Καραγκούνη. Από την ημέρα των εγκαινίων μέχρι σήμερα οι πόρτες του είναι κλειστές και τα μηχανήματα στα κουτιά. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment