ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ
Περιφερειακές κινήσεις και νέα πραγματικότητα 05-04-2018 18:49:00

Είναι πολλά τα οξύμωρα σχήματα που παράγει η διεθνής πολιτική και ανατρέπουν στερεότυπα και ιδεοληψίες άλλων εποχών και τα οποία αξίζει να τα επισημαίνουμε διότι παράγουν σοβαρά αποτελέσματα.

α. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνομίλησε χθες για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για περιφερειακά θέματα ασφάλειας και ενέργειας. β. Ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο και θεμελίωσαν πυρηνικό εργοστάσιο και συζήτησαν για τα οπλικά συστήματα. γ. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετατάχθηκαν 7.000 αξιωματικοί και οπλίτες στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας Τουρκίας, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο.

Αν όλα αυτά δεν ήταν μέρος μιας σκληρής πραγματικότητας, υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι σενάριο μιας πολεμοχαρούς ταινίας. Διότι αυτό ακριβώς συνιστούν όλες αυτές οι κινήσεις. Την προετοιμασία των χωρών της ευρύτερης περιοχής για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και η οποία δεν θα πρέπει να αποκλείει ακόμα και μια προσωρινή πολεμική σύρραξη, ικανή να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα γύρω μας.

Νομίζουμε πως όλα ξεκινούν από τον ανόητο ανταγωνισμό ΗΠΑ - Ρωσίας που δεν έχει πλέον ιδεολογικό μανδύα αλλά αφορά αποκλειστικά τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα. Πάνω σε αυτό τον “καμβά” η κάθε χώρα “υφαίνει” το δικό της στίγμα. Και αλίμονο εάν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχος στις κινήσεις τους


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας