ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 13 Μαΐου οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ
02-04-2018 11:47:25

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο ανακοίνωσε ότι οι εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή των νέων προέδρων ΝΟΔΕ, των προέδρων και μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και για την εκλογή των νέων μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.  

Μέχρι τις 18 Απριλίου πρέπει να συγκροτηθεί η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον αναπληρωτή Πρόεδρο, δύο τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά μέλη. Με απόφαση της ΝΕΦΕ, που εκδίδεται το αργότερο έως την 18:00 ώρα της Κυριακής 22 Απριλίου 2018, αποστέλλεται αμέσως στους οριζόμενους και κοινοποιείται αμέσως στην Γραμματεία Οργανωτικού, η Ν.ΕΦ.Ε. συγκροτεί τις  Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.) υπό την εποπτεία των οποίων διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις που υπάγονται στη Νομαρχιακή Οργάνωση.

Με την απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) θα εκλέγονται πλέον από τη βάση των μελών του κόμματος και όχι από κλειστό εκλεκτορικό σώμα.

Η Εγκύκλιος έχει σταλεί προς τις Νομαρχιακές Οργανώσεις  και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις και επισημαίνει ότι «Στις 13 Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης που υπάγονται στην Γραμματεία Οργανωτικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και του Καταστατικού του Κόμματος.

Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής: 

▪ Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.). 

▪ Μελών των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟ.Δ.Ε.)

▪ Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.). 

▪ Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.

Στις εκλογικές διαδικασίες, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο είναι: 

-Για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Ο., μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης. 

- Για την εκλογή των μελών των ΝΟ.Δ.Ε., έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης. 

- Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο., μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης. 

-Για την εκλογή των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε., έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment