ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μαραθώνιος Ανάγνωσης» στο Ξενοπούλειο
24-03-2018 09:45:00

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11.00 π. μ. πραγματοποιήθηκε σε 35 πόλεις της Ελλάδας ο «Μαραθώνιος Ανάγνωσης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  για τη Γαλλοφωνία!

Η Ζάκυνθος συμμετείχε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού ΠΕ05 Τσουβαλά Αλεξίας. Μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Δ.Σ. Ζακύνθου (Άμμου), το 2Ο Δ.Σ. Ζακύνθου, το 3ο Δ.Σ. Ρίζας, το Δ.Σ. Λιθακιάς και το Δ.Σ. Γερακαρίου, γονείς, Γάλλοι που διαμένουν μόνιμα στη Ζάκυνθο, γαλλόφωνοι φίλοι και καθηγήτριες γαλλικών από τη Β/θμια εκπαίδευση γιόρτασαν στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη. Tην προσπάθεια αυτή  χαιρέτισε με μήνυμα η επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κα Emmanuelle Sinagra! Με την παρουσία του μας τίμησε ο Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, κος Ιωάννης Παπαγεωργίου και η Αλεξάνδρα  Κατσαΐτου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης. 

Μαζί με τις καθηγήτριες Γαλλικών Αλεξία Τσουβαλά και Μαίρη Στραβοπόδη-Μιχαλίτση περίπου 40 παιδιά διάβασαν το βιβλίο «La Tour Eiffel a des ailes» των Mymi Doinet και Aurélien Débat και έμαθαν την ιστορία της κατασκευής του Πύργου του Άιφελ με τη βοήθεια της καθηγήτριας Γαλλικών Αθηνάς Λιβέρη. Έπειτα, ζωγράφισαν τον Πύργο του Άιφελ με την καθοδήγηση του εικαστικού μας Κων/ου Πλέσσα. Παρούσα στη γιορτή και η κα Παττακού Γεωργία, καθηγήτρια Γαλλικών της Α/θμιας.

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά δοκίμασαν γαλλικές λιχουδιές, πήραν αναμνηστικά δώρα και βεβαίωση συμμετοχής στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία!

Ευχόμαστε η επιτυχία της εκδήλωσης να επαναληφθεί και του χρόνου με άξιους συνεχιστές του θεσμού!

Η ΞΠΒ διαθέτει γαλλικά βιβλία προς δανεισμό και επιθυμεί να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα!
 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment