ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Ανάκληση απόφασης του Πρωτοδικείου για παρακράτηση τελών ζητά ο Δήμος!
14-03-2018 12:42:32

Την αποδέσμευση των χρημάτων που βρίσκονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιδιώκει ο Δήμος αφού έχει συγκεντρωθεί και με το παραπάνω το ποσό που αφορά το δάνειο της Πειραιώς και μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής έγιναν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμος έχει ορίσει δικηγόρο του για τα ζητήματα αυτά το νομικό σύμβουλο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Π. Ζυγούρη με τον οποίο είναι σε επικοινωνία για να γίνει ανάκληση της απόφασης του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με την οποία παρακρατούνται κάθε μήνα χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη για λογαριασμό της τράπεζας.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου ελήφθη το 2008, δηλαδή ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του Δήμου και φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων συγκεντρώνονται τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  (ΤΠΔ). 

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ. Κάθε μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών πήγαιναν 35.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου τα οποία εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Ο Δήμος έχει κάνει γνωστό ότι έχει λάβει έγγραφο από την τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με το οποίο το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών καλύπτει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου. 

Ο λόγος για τον οποίο έγιναν αυτές οι κινήσεις σχετίζεται με τα στενά οικονομικά του Δήμου τα οποία δεν του επιτρέπουν να καλύπτει τις ανάγκες του, ούτε για μικρής έκτασης έργα που είναι απολύτως αναγκαία πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι το 2018 αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στη Ζάκυνθο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα γίνουν γνωστές σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο την περασμένη Παρασκευή ζητήθηκε ενημέρωση με αφορμή την καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού και ο Δήμαρχος είπε απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ:

«Την εποχή εκείνη που ο Δήμος έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα (στην προηγούμενη δημοτική αρχή με δικηγόρους τους Καλογερόπουλο-Μπετίνη), αναγκάστηκε να δίνει κάθε χρόνο περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και αυτό ίσχυε και ισχύει μέχρι να τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια με την Πειραιώς. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά σε λογαριασμό που δεν μπορεί να πειράξει κανείς.  Τώρα έχει συγκεντρωθεί ποσό 10,5 εκ. € στο ΤΠΔ και ζητήθηκε η βοήθεια του Προέδρου της ΚΕΔΕ για να υπάρξει νομική εκπροσώπηση. Η ΚΕΔΕ πρότεινε το δικηγόρο της κ. Ζυγούρη με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος της Ζακύνθου για να προχωρήσει σε ανάκληση της δικαστικής απόφασης καθώς έχει υπερκαλυφθεί το ποσό του αρχικού δανείου».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment