ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρέμβαση Γ. Αρμένη για έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων
14-03-2018 07:30:00

Σε ανοιχτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης επισημαίνει πως ο νομός μας δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση χρηματοδότησης για έργα στον τομέα της διαχείρισης υγρών αποβλήτων, αν και υπάρχει σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα ο κ. Αρμένης επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τις 7-3-2018 με θέμα “Διαχείριση υγρών αποβλήτων στη Ζάκυνθο” ανακοινώθηκε ότι υλοποιείται προγραμματική σύμβαση για την εφαρμογή Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών Λυμάτων σε οικισμούς  Γ΄  Προτεραιότητας (από 2000 έως 15000 ισοδύναμους κατοίκους).

Έχουν εξασφαλιστεί 916 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ αποκλειστικά για μελέτες, κατασκευή και λειτουργία έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών που περιλαμβάνονται στη μελέτη καταγραφής των οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας που ολοκληρώθηκε το 2009.

Δυστυχώς από την καταγραφή αυτή απουσιάζουν οι οικισμοί της Ζακύνθου.

Απαιτείται η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ο Δήμος Ζακύνθου και η ΔΕΥΑΖ να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ενταχθούν για χρηματοδότηση βιολογικές μονάδες σε τουριστικούς οικισμούς όπως Καταστάρι-Αλυκές -Αλικανάς, Αγιος Νικόλαος Βολιμών, Κερί-Λίμνη Κεριού, Τραγάκι κλπ.

Καλούμε τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στη Ζάκυνθο να ενεργοποιηθούν άμεσα και να εντάξουν τους οικισμούς της Ζακύνθου στην Προγραμματική Σύμβαση.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment