ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΟΚΛΑΣ
Επικαιροποίηση στο φάκελο για το σχολείο της Δερματούσας!
14-03-2018 12:27:35

Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες για να μη χαθεί το έργο του σχολείου της Δερματούσας και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης.

Ο φάκελος του έργου είναι ελλιπέστατος και αν δεν ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα, τότε το έργο κινδυνεύει να μην γίνει ποτέ. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και επειδή πρόκειται για ένα έργο 3 εκατομμυρίων ευρώ, θα δοθεί σε ιδιώτη η εργασία για τη σύνταξη του φακέλου καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. 

Το θέμα του σχολείου τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Αρμένη ο οποίος είπε ότι δεν έχουν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία πρέπει να μπουν στο φάκελο του έργο. 

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Κόκλας ανέφερε πως υπάρχουν παρατηρήσεις για το έργο που έγιναν γραπτώς και τώρα πρέπει να αναθέσουμε σε μηχανικό την ευθύνη να ετοιμάσει το φάκελο. Πρόκειται για ένα έργο 3 εκ. € για το οποίο δεν είχαμε έτοιμες τις μελέτες. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας συμπλήρωσε πως δεν υπήρχαν μελέτες και γι’ αυτό ο Περιφερειάρχης μας έδωσε προθεσμία, ενώ σημείωσε πως οι υπηρεσίες πρέπει να δουλέψουν.

Ο Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Ακτύπης στην τοποθέτησή του είπε πως επικοινώνησε με την Περιφέρεια και το γραφείο της Διαχειριστικής Αρχής στην Κέρκυρα και τον κ. Οικονόμου για να ενημερωθεί. Του απάντησαν πως υπάρχει η βούληση για να ενταχθεί το έργο αλλά δεν υπάρχει τίποτα στο φάκελο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι πρέπει να στείλουν τα χαρτιά για να μην χάσουμε το έργο κι αφού δεν μπορούν οι υπάλληλοι ας απευθυνθούν σε ιδιώτες μηχανικούς.  

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Βούτος ζήτησε να εκμεταλλευτούμε τη χρονική προθεσμία που μας έδωσαν και να πάμε σε μηχανικούς για να ετοιμάσουν το φάκελο αφού δεν μπορεί η υπηρεσία του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε πως οι μελέτες θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν γιατί θα έχουμε επαναπροκήρυξη. 

Υπενθυμίζεται πως το έργο του Δημοτικού Σχολείου Δερματούσας υποβλήθηκε από το Δήμο Ζακύνθου στο πρόγραμμα ΙΟΝ 50 και αναμένεται (αν όλα πάνε καλά) να ανεγερθεί σε οικόπεδο 5 περίπου στρεμμάτων στο Τραγάκι. Το οικόπεδο αυτό υπήρχε από το 2006 και η πρώτη ανακοίνωση για το έργο είχε γίνει από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Όμως φαίνεται πως αστοχίες κι αδυναμίες μας οδήγησαν στο 2018 και το έργο ακόμα δεν έχει ενταχθεί. Η τελευταία προθεσμία που έδωσε ο Περιφερειάρχης πρέπει να μην χαθεί. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment