ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ 62 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία των φοιτητών στο ΤΕΙ Ζακύνθου! (Φώτο + Βίντεο)
14-03-2018 11:38:00

Η ορκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε., της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, έγινε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Τμήματος σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς.

Ορκίστηκαν 62 φοιτητές του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος παρουσία του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων και πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τους φοιτητές.

Τα πτυχία απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Γιάννη Δραγώνα και τον καθηγητή κ. Κουλουγλιώτη, ενώ στην τελετή ήταν παρούσα η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη η οποία τίμησε έναν πρωτεύσαντα φοιτητή και του απένειμε βραβείο – υποτροφία στη μνήμη του συζύγου της Γεράσιμου Αρσένη.

Οι πτυχιούχοι έδωσαν τον όρκο και στη συνέχεια παρέλαβαν τα πτυχία τους.

Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕ Γιάννης Δραγώνας ανέφερε πως έχουμε μία ημέρα χαράς για τους φοιτητές και για τους γονείς, αλλά και για τους καθηγητές τους που χαίρονται για την πρόοδο των παιδιών και το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη είπε πως είναι πάντα μία ιδιαίτερη ημέρα η ορκωμοσία των φοιτητών, ειδικά εδώ στη Ζάκυνθο που η τελετή έγινε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον και συνεχάρη όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κ. Κατσέλη είπε ότι γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης και εκτίμησε πως στη σημερινή εποχή δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η επιλογή του κάθε μέρους και νησιού όσο τα εφόδια τα οποία με την τεχνολογία είναι πολλά.

Δύο Ζακυνθινόπουλα που φοίτησαν στο ΤΕΙ μίλησαν στον –Ε- και ζήτησαν να συνεχιστεί η λειτουργία του Ιδρύματος που τόσα προσφέρει στον τόπο μας. Η κ. Ζωή Ρέτση είπε ότι επέλεξε να φοιτήσει επειδή έπρεπε να στηριχτεί το ΤΕΙ της Ζακύνθου, αλλά επιπλέον επειδή την ενδιέφερε ως αντικείμενο.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρης Παπαδάτος είπε ότι είναι πολύ ενδιαφέρον το Τμήμα της Πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι πρέπει να μείνει στο νησί μας γιατί έχει πολλά να προσφέρει και η Ζάκυνθος έχει αντικείμενο σε αυτή την κατεύθυνση.

Όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά πρέπει να συνεχίσει γιατί έχει να προσφέρει πολλά στον πολιτισμό μας.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

*Ευχαριστούμε το Zantenewstime.gr και τον Δημήτρη Μαρκεσίνη για την παραχώρηση του ρεπορτάζ του:


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment