ΝΕΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΕΣΑΣ
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ
13-03-2018 12:43:38

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού που είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Θυμίζουμε πως το Κέντρο έχει παραχωρηθεί σε λειτουργία από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε ιδιωτική εταιρεία που έχει προσλάβει συνολικά 8 εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, που έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγέλλει δημόσια και τη δημοτική αρχή σημειώνοντας πως τηρεί μια «ανήθικη στάση» κάνοντας τα στραβά μάτια και βάζοντας πλάτη στην μη καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό, μια που σήμερα η ανακύκλωση γίνεται στις εγκαταστάσεις του Κινητού ΚΔΑΥ στο Λίβα. Σημειώνεται πως όπως έχει ήδη γίνει γνωστό σε προηγούμενο δημοσίευμα του –Ε- η πρέσα με την οποία γινόταν η διαχείριση του ανακυκλώσιμου υλικού στο ΚΔΑΥ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω ζημιάς η οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί. 

«Έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες ενημερώνοντας την επιθεώρηση εργασίας, κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας και στο Δήμο και το ΦοΔΣΑ αλλά και στην εταιρεία Green Media. Δυστυχώς κανένα από τα αιτήματά μας δεν έχει εισακουστεί και από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας. Δυστυχώς η εταιρεία έχει βρει σύμμαχο τη δημοτική αρχή και το ανακυκλώσιμο υλικό πηγαίνει μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια στις εγκαταστάσεις του Λίβα, χωρίς καμία σύμβαση και χωρίς καμία προδιαγραφή, καθιστώντας το ΚΔΑΥ μη λειτουργικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός από τις επιπτώσεις προς το περιβάλλον βλέπουμε και μια ανήθικη στάση προς τους απλήρωτους εργαζόμενους,  αφού δίνεται βοήθεια στον επιχειρηματία να διακόψει την λειτουργία του ΚΔΑΥ και το ανακυκλώσιμο υλικό να  οδηγείται στο Λίβα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, χαρακτηρίζοντας ως «τραγική ειρωνεία» το να μην επισκευάζει την πρέσα του ΚΔΑΥ ο ιδιώτης που προμήθευσε το Δήμο με μηχανήματα αξίας χιλιάδων ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του Λίβα.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε πως δυστυχώς  παρατηρείται μια σιωπηρή ανοχή απέναντι σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν, υπό το ..φόβο ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων και πάλι θα οξυνθεί.

«Δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις αποδείχθηκαν οι φόβοι μας για τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται με τα απορρίμματα» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχα φαινόμενα δεν παρατηρούνται μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, όπου τα ΚΔΑΥ έχουν περάσει στη διαχείριση της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως είναι για παράδειγμα το Άστρος Κυνουρίας, την Καλαμάτα και την Σπάρτη.

«Είναι ανήθικο η δημοτική αρχή αντί να επιβάλει στον ιδιώτη τους όρους που συμφωνήθηκαν να βάζει πλάτες για να κλείσει το ΚΔΑΥ, σε μια περίοδο που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο τουρισμός» τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη, ενώ αναμένεται να γίνει συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πληροφορίες εν τω μεταξύ θέλουν ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ να είχε επικοινωνία με τον επιχειρηματία και να υπάρχει δέσμευση πως θα επισκεφτεί το νησί μας για να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την επισκευή της πρέσας αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment