ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΦΑΛΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ»
Σύντομα σε λειτουργία η Παιδική Χαρά του Άμμου - Στις 11.700 € το κόστος από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου
13-03-2018 11:49:37

Σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο της προμήθειας του εξοπλισμού που θα τοποθετηθεί στην Παιδική Χαρά της πλατείας του Άμμου, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και όπως έχει αναφερθεί μέσα από τις σελίδες του –Ε-  πολλές φορές κατά το παρελθόν, το συγκεκριμένο έργο, αν και μικρό, είναι εξαιρετικά σημαντικό, σε μια Πόλη που οι χώροι για το παιδικό παιχνίδι είναι ελάχιστοι. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ά. Ζήβας εκτιμά πως η νέα Παιδική Χαρά θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 12.783,78 ευρώ και μετά από διαγωνισμό που έγινε πριν αρκετούς μήνες, αναδείχθηκε ο μειοδότης προμηθευτής για το ποσό των 11.200 ευρώ. Η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί, πρόσφατα εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των παιχνιδιών, τα οποία θα μεταφερθούν στη Ζάκυνθο από τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι η έδρα της εταιρείας του προμηθευτή.

Σύμφωνα με την Τεχνική Μελέτη του έργου, ο νέος εξοπλισμός θα είναι σύμφωνος με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης. Εδώ και κάποιο διάστημα τα παλιά παιχνίδια αλλά και οι κάδοι απορριμμάτων της Παιδικής Χαράς αποξηλώθηκαν, ενώ έγιναν και εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της μεταλλικής περίφραξης και του τοιχίου.

Η νέα Παιδική Χαρά που θα κατασκευαστεί  περιλαμβάνει δύο διακριτά τμήματα, ένα με δραστηριότητες για τα νήπια και ένα με μεγαλύτερα παιδιά. Για την προστασία από τους τραυματισμούς και τις κρούσεις, θα χρησιμοποιηθεί φυσική άμμος πάχους 300 mm , η οποία σύμφωνα με την μελέτη αφενός είναι πιο συμβατή με το τοπίο (η Παιδική Χαρά βρίσκεται μπροστά από τον αιγιαλό) αφετέρου, το περιορισμένο εμβαδόν και η μορφή του τοιχίου επιτρέπει αυτή την στρωμάστρωση χωρίς να χρειαστεί να γίνουν εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες.

Τα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν είναι διθέσια κούνια νηπίων, διθέσια τραμπάλα ελατηρίου, τσουλήθρα νηπίων, μονοθέσιο θεματικό ελατήριο, αυτοκινούμενος μύλος, τσουλήθρα παιδιών με αναρριχήσεις, διθέσια κούνια παίδων. Ακόμη στον εξοπλισμό που αγοράστηκε περιλαμβάνεται ένα παγκάκι, ένας κάδος απορριμμάτων και πινακίδα εσόδου.

Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την δεύτερη Παιδική Χαρά που βρίσκεται πίσω από το κτήριο  επίσης ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο και είχε παραχωρηθεί  στο Δήμο, ο χώρος συνολικής έκτασης 325,59 τετραγωνικών στην πλατεία του Άμμου πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος για την λειτουργία των Παιδικών Χαρών, καθώς δε γειτνιάζει με χρήσεις που προκαλούν ατμοσφαιρική ή ηχητική ρύπανση, δε βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από εγκαταστάσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ( όπως συμβαίνει με το χώρο πίσω από το Πνευματικό Κέντρο), υπάρχει άνετη και ασφαλής πρόσβαση μέσω του πεζοδρόμου.

Το πρόβλημα της έλλειψης των Παιδικών Χαρών έχει αναδειχθεί σε πολύ έντονο βαθμό το τελευταίο διάστημα από τους ίδιους τους γονείς μικρών παιδιών και χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατεία Σολωμού, με τους γονείς να φέρνουν από το σπίτι τους παιχνίδια και να τα στήνουν στην πλατεία για να παίξουν τα παιδάκια.

Τοποθετείται ο νέος φωτοσημαντήρας στον ύφαλο «Δημήτρης»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση του νέου φωτοσημαντήρα για την ασφάλεια της πλοήγησης στο λιμάνι, πάνω στον ύφαλο «Δημήτρης».

Η προμήθεια ολοκληρώθηκε από το Λιμενικό Ταμείο  και ο εξοπλισμός έχει ήδη παραλειφθεί και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βρεθεί ιδιώτης δύτης που θα κάνει την εγκατάσταση φτάνοντας στο συγκεκριμένο σημείο με σκάφος. Το κόστος του νέου εξοπλισμού, που περιλαμβάνει ακόμη και δύο φωτεινά σήματα για την είσοδο στην μαρίνα, θα είναι περίπου 8.200 ευρώ.

Θυμίζουμε πως ο προηγούμενος φωτοσημαντήρας που έχει τοποθετηθεί πάνω στον ύφαλο «Δημήτρης» είχε υποστεί σοβαρή καταστροφή από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα στις 27 του περασμένου Δεκεμβρίου, οι σφοδροί άνεμοι παρέσυραν το φωτοσημαντήρα με αποτέλεσμα να πέσει στα βράχια και να καταστραφεί.

Όλο αυτό το διάστημα με πρόνοια του Λιμεναρχείου, έχει τοποθετηθεί σήμανση στον ύφαλο για την ασφάλεια των πλοίων, ωστόσο χρειαζόταν άμεσα να αγοραστεί και να εγκατασταθεί νέος εξοπλισμός. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο νέος φωτοσημαντήρας έχει αυξημένη ισχύ και καλύπτει μια απόσταση 5 ναυτικών μιλιών ( ο προηγούμενος είχε ισχύ τριών ναυτικών μιλιών και λόγω παλαιότητας δεν είχε καλή απόδοση ούτε σε αυτό το εύρος).

Μ.Π.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment