ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Οι εθελοντές του «ZAKYNTHOS INFORMER» δωρίζουν μπότες για τους Πυροσβέστες
13-03-2018 08:00:00

Κάτι χρήσιμο για τη δύσκολη δουλειά που κάνουν επέλεξαν να δωρίσουν στους πυροσβέστες του νησιού μας και αυτό ήταν 92 ζευγάρια μπότες ειδικά κατασκευασμένες για τις ημέρες και τις νύχτες της πυρόσβεσης.

Η δωρεά έγινε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου από την ομάδα εθελοντών «ZAKYNTHOS INFORMER» που μένουν μόνιμα στο νησί μας αν και αλλοδαποί, ενώ μαζί τους ήταν και η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου.

Τα χρήματα ήταν από χορηγίες και η επιλογή των δώρων ήταν με αφορμή τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού. 

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν:

Τελικά ακόμα υπάρχουν άνθρωποι! Άνθρωποι όμως με όλη την σημασία της λέξης! Με μυαλό, με ψυχή και με καρδιά! Να βλέπεις μια τεράστια κινητοποίηση, με αγάπη πάνω από όλα, και ειδικά την εποχή που ζούμε,  δεν είναι και λίγο…. Το πώς έγινε όλο αυτό; Το πώς ενώθηκε το νησί μας με όλη την γη; Γιατί αυτό ακριβώς έγινε!! Το καλοκαίρι του 2017 το θυμόμαστε και θα το θυμόμαστε όλοι… κάηκε το νησί. Χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Αλλά χιλιάδες δέντρα παραδόθηκαν στις φλόγες. Τα είδαμε… Ώρες ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων από όλα τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας… Η Ζάκυνθος στις φλόγες!!! Κλαίγαμε όλοι μέσα μας…. Δεν είναι λίγο να βλέπεις την περιουσία σου και ότι έχεις καταφέρει χρόνια τώρα, να κατακαίγεται εν ριπή οφθαλμού κυριολεκτικά… Μεγάλοι και μικροί, ανήμποροι, να παρακολουθούμε τις φλόγες να καίνε τα πάντα… Όλα αυτά τα είδαμε. Τα νιώσαμε από πολύ κοντά… Συνάνθρωποί μας έχασαν το βιός τους. Κόπους χρόνων… Εμείς, οι πιο πολλοί, τα μαθαίναμε από τις τηλεοράσεις και γενικά από τα ΜΜΕ. Οι αφανείς ήρωες ήταν άλλοι… Οι πυροσβέστες που υπερέβαλλαν εαυτούς ώστε να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί… Άλλοι κάναμε τα μπάνια μας στις θάλασσες και αυτοί έδιναν ατελείωτες μάχες με την πύρινη λαίλαπα… Έσωσαν ότι μπορούσαν… Δεν νομίζω να έχει κάποιος να πει το αντίθετο… Η εθελοντική ομάδα Ζακύνθου, πήγε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου ότι μπορούσε. Οι αρμόδιοι τα μετέφεραν στα κέντρα των επιχειρήσεων, εκεί που ήταν οι αφανείς αυτοί ΗΡΩΕΣ…. Κάποιοι άλλοι Εθελοντές σκέφτηκαν ακόμη περισσότερο και τους πρόσφεραν μάσκες!! Οι επιχειρήσεις αυτές κάποια στιγμή τελείωσαν. Οι φωτιές έσβησαν. Οι μνήμες όμως ποτέ…. Πώς άλλωστε να σβήσουν που όταν περνάμε από τα δάση μας αυτά είναι εκεί να μας λένε βουβά την ιστορία τους…. Ότι έμεινε από αυτά… Οι πυροσβέστες μας όμως έκαναν το παραπάνω! Και η δύναμη της Ζακύνθου αλλά και όσοι ήρθαν ως βοήθεια!

Όσοι αυτοί πολεμούσαν με τα πύρινα μέτωπα, κάποιοι άνθρωποι σκέφτηκαν κάτι. Ότι αυτοί οι ΗΡΩΕΣ έπρεπε να ανταμειφθούν. Με ένα καλό και χρήσιμο δώρο! Η Ομάδα υπήρχε! «ZAKYNTHOS INFORMER». Οι «ξένοι» που υπάρχουν και μένουν μόνιμα στο νησί μας και πληροφορούν ο ένας τον άλλον, στην δική τους γλώσσα, για οτιδήποτε γίνεται στο νησί, για οποιαδήποτε τυχόν απορία υπάρχει. Οι άνθρωποι αυτοί, κυριολεκτικά λατρεύουν το νησί! Αυτοί επέλεξαν άλλωστε να ζουν μόνιμα εδώ! Και η Ομάδα αυτή «πιάστηκε» από μια κουβέντα… Από αυτήν την ιδέα που είχε κάποιος! Να γίνει μια εκστρατεία συλλογής δώρων γι’ αυτούς τους ανθρώπους! 

Και ποιό δώρο;  Τι πιο χρήσιμο;  Μπότες ειδικές για την δουλειά που κάνουν! Η Ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε! Συζητήσεις συζητήσεων, Facebook, Skype, Messenger, πήραν «φωτιά»! Για να γίνει το όνειρο, πραγματικότητα!! Φίλοι φίλων, συγγενείς συγγενών από παντού!!! Από όλα τα μέρη του κόσμου! Έτσι μαζεύτηκαν χρήματα. Μετά βρέθηκε το εργοστάσιο κατασκευής, στην Ιταλία. Μόλις τους δήλωσαν για ποιο λόγο χρειάζονται αυτές οι ειδικές μπότες, αυτοί τις κατασκεύασαν και τις έδωσαν με τιμές κόστους!! Οι μπότες αυτές δεν είναι για τον καθένα. Είναι αποκλειστικά και μόνο για τους πυροσβέστες, έχουν ειδικές επιστρώσεις, λάμες, λάστιχα που δεν καίγονται. Έτσι, αφού κατασκευάστηκαν τα 92 ζεύγη, και μετά από συνεχείς συνεννοήσεις της Ομάδας «ZAKYNTHOS INFORMERS» με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ο οποίος βοήθησε για να μαζευτούν οι πληροφορίες για πόσα ζεύγη χρειάζονται, το μέγεθος του κάθε πυροσβέστη ξεχωριστά κ.λ.π.), ήρθαν οι μπότες απευθείας από την Ιταλία στην Ζάκυνθο! 

Για την επιχείρηση αυτοί δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι! Η κίνηση αυτή αγκαλιάστηκε θερμότατα από όλους, και είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει!! Την όλη ιστορία την διαβάσατε. Το πώς έγινε όλο αυτό! Βοήθεια πρόσφερε και η εθελοντική ομάδα Ζακύνθου! Γιατί τελικά, όλοι είμαστε Εθελοντές!! Το κακό γίνεται εύκολα, το καλό δεν είναι εύκολο, δυστυχώς… Την Ανθρωπιά που έδειξαν κάποιοι, και την καρδιά και την όρεξη για προσφορά, παρόλη την κρίση που υπάρχει!! Υπάρχουν Άνθρωποι με το Α κεφαλαίο…

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment