ΙΟΝΙΟ
Πήρε φωτιά το σκηνικό με τα πλοία της γραμμής
12-03-2018 12:41:00

Σημαντικές εξελίξεις στο χώρο των ακτοπλοϊκών εταιρειών σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα που κορυφώθηκαν με την μεταβίβαση του πλοίου ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ, ιδιοκτησία της ΑΝΜΕΖ, στην εταιρεία kafalonian Lines, συμφερόντων της οικογένειας Λυκούδη

Η μεταβίβαση του πλοίου οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αφού όμως προηγήθηκε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την διατήρηση και συνέχιση της Κοινοπραξίας μεταξύ των εταιρειών ΑΝΜΕΖ, ΙΑΛΥΣΟΣ και LEVANTE FERRIES που λήγει το προσεχές φθινόπωρο. 

Ρόλο κλειδί στις παραπάνω εξελίξεις αποτέλεσε η πρόθεση της ΑΝΜΕΖ να μεταβιβάσει το πλοίο ΚΑΛΒΟΣ και να περιοριστεί στην εκμετάλλευση των άλλων δύο πλοίων που διαθέτει στις γραμμές του Αιγαίου, δηλαδή τα πλοία Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ και ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ. 

Η ΑΝΜΕΖ φέρεται να πρότεινε κατ’ αρχήν την μεταβίβαση του πλοίου στην εταιρεία LEVANTE FERRIES αλλά η τελευταία φέρεται να μην ανταποκρίθηκε θετικά. 

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της ΑΝΜΕΖ προχώρησε σε διερεύνηση της αγοράς για την πώληση του πλοίου, αποδεχόμενη όμως από εκείνη τη στιγμή το επίμονο “φλερτ’ της Κεφαλονίτικης εταιρείας. Η οικογένεια Λυκούδη προχώρησε στο μεταξύ στην αγορά του πλοίου ΑΛΕΞΑΔΡΑ το οποίο μετασκευάζεται και εκσυγχρονίζεται αυτή την περίοδο στην Δραπετσώνα  και συνέχισε τις επαφές με την ΑΝΜΕΖ.

Στόχος της ήταν εξαρχής η απόκτηση πρόσθετων δρομολογίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας έως την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, έχοντας ως όπλο και νομικό επιχείρημα την ύπαρξη τεσσάρων πλοίων στο ενεργητικό της.

Έτσι με τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής η κεφαλονίτικη εταιρεία εμφανίζεται να διαθέτει πλέον - για τις γραμμές Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης - τα πλοία ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,  ΝΗΣΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ που κατά πάσα πιθανότητα θα δρομολογηθεί στη γραμμή Ζακύνθου- Κυλλήνης. 

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΙΠΙΘΕΣΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΕΟΔΟΣΗ

Στον απόηχο της κατάρρευσης της Κοινοπραξίας Ζακυνθινών Πλοίων ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιώργος Θεοδόσης βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση πλοίου στο εξωτερικό, μεγάλων προδιαγραφών σε ότι αφορά την χωρητικότητα οχημάτων. Στόχος του, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι να φέρει στη Ζάκυνθο πλοίο ανάλογων προδιαγραφών με αυτές του πλοίου Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ, που πλέον βρίσκεται σε γραμμή του Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Θεοδόσης τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται διαρκώς στο εξωτερικό και βλέπει πλοία. 

Ο κ. Θεοδόση σε αντίθεση με την εταιρεία της Κεφαλονιάς επιμένει στη δρομολόγηση μεγάλων πλοίων εκτιμώντας ότι η αύξηση των θαλάσσιων μεταφορών στις γραμμές της Κυλλήνης θα αποσβέσει το αυξημένο λειτουργικό τους κόστος.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment