ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Όχι στα αποσπασματικά μέτρα είπε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αλλαγή του ρυμοτομικού!
12-03-2018 11:32:00

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης και αρκετοί σύμβουλοι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους επειδή τα μέτρα (που στοχεύουν στην πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα) έρχονται αποσπασματικά. 

Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής που υπήρχαν πολύ σοβαρά θέματα για συζήτηση, είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η έγκριση της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης και η εναρμόνισή του με την κυκλοφοριακή μελέτη. 

Ωστόσο στη διάρκεια της εισήγησης και καθώς ανακοινώθηκαν αρκετοί δρόμοι που θα πεζοδρομηθούν κι όχι μόνο η Αλ. Ρώμα, ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας από την πλειοψηφία και από τη μειοψηφία. 

Πρώτος μίλησε ο Άκης Κοντονής ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τίποτα γιατί το θέμα της Αλ. Ρώμα έχει έλθει μέχρι τώρα 7 φορές σε Δημοτικά Συμβούλια για ψηφοφορία. Κάνουμε παιχνιδάκια από το 2000, είπε χαρακτηριστικά και ρώτησε πόσες φορές έχει πληρωθεί μέχρι τώρα ο μελετητής.

Η επόμενη αντίδραση ήλθε από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Φεραδούρο οποίος ρώτησε πού είναι τα πάρκινγκ, χαρακτήρισε ημιτελή τη μελέτη και είπε ότι ψηφίζει μεν την πεζοδρόμηση της Ρώμα αλλά όχι ολόκληρης της πόλης!

Ακολούθησε η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Αλυκών Νίκου Πέττα ο οποίος ζήτησε να εγκριθεί συνολικά η διαδικασία και όχι αποσπασματικά. Ανέφερε πως πρέπει να ψηφιστούν οι θέσεις στάθμευσης μαζί με την πεζοδρόμηση και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.

Τον επίλογο και μάλιστα με πολύ σοβαρή προσέγγιση έκανε ο Διονύσης Πλατυπόδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο οποίος έβαλε το θέμα της σεισμικότητας και ρώτησε αν υπάρχει πρόβλεψη. Σημειώνεται δε ότι η μελέτη αντισεισμικού σχεδιασμού του Δήμου που έχει γίνει από τον πανεπιστημιακό και σημερινό Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, προβλέπει ότι η Αλ. Ρώμα θα είναι ο δρόμος διέλευσης του κόσμου σε περίπτωση σεισμού. 

Η πλειοψηφία προσπάθησε να πείσει ότι υπάρχουν προτάσεις για όλα και ότι θα εφαρμοστούν σταδιακά, αλλά στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός Συμβούλων για την έγκριση του θέματος. Στην ουσία απερρίφθη η τροποποίηση του ρυμοτομικού για να γίνει με νόμιμο τρόπο η πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα και το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment