ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝ ΣΕ ΛΙΒΑ ΚΑΙ ΧΥΤΑ
Διαβεβαιώσεις για τακτικούς ελέγχους στο Λίβα από τον Αντιπεριφερειάρχη!
10-03-2018 12:15:55

Διαβεβαιώσεις πως έλεγχοι και αυτοψίες θα συνεχίζονται στις εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας δόθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- μετά την κοινοποίηση του πορίσματος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το πόρισμα  των ελεγκτών «δε διαπιστώθηκε ρύπανση, ούτε υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις της κινητής μονάδας» ενώ οι παρατηρήσεις τους καταγράφουν μια ικανοποιητική κατάσταση στο χώρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε πως ο έλεγχος έγινε ενώ τα μηχανήματα της μονάδας  ήταν εκτός λειτουργίας και σχολίασε πως ακόμη υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες ως προς την πλήρη παραλαβή τους, ωστόσο προανήγγειλε συνεχή παρακολούθηση της περιοχής που άλλωστε αποτελεί υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Για ακόμη μια φορά επανέλαβε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και πως το βάρος στους ώμους του Δήμου και του ΦοΔΣΑ είναι μεγάλο και επίσης για ακόμη μια φορά επικρότησε τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Προστασίας του Βραχιώνα, που ζητούν απόλυτη τήρηση της νομιμότητας στην περιοχή.

«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός που δεν πρέπει να μείνει στις βραβεύσεις και στην θεωρία αλλά να υλοποιηθεί. Ξαναλέω πως ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε από την πρώτη στιγμή για την ενδιάμεση αλλά και την οριστική λύση  διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτό που καλούμαστε να αποδείξουμε ότι αυτό που λένε οι μελέτες μπορεί να υλοποιηθεί. Πρέπει να δείξουμε πως η διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας δεν αποτελεί μόνο συσχετισμό της τουριστικής ανάπτυξης λόγω τουρισμού, αλλά θέμα πολιτισμού και αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Ακόμη πρέπει να αποδείξουμε πως δε θα δημιουργήσουμε έναν καινούργιο Σκοπό» τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος, κάνοντας αναφορά και στην αυτοψία που έγινε πρόσφατα από τις υπηρεσίες και στο ΧΥΤΑ.

«Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα αλλά αυτό θα κριθεί πάνω στη διαχείριση. Ασφαλώς και πρέπει να ξεκινήσουμε σωστά, με νομιμότητα και διαφάνεια, χωρίς να κρύψουμε κάτι από την κοινωνία. Από την πλευρά μας ανεξάρτητα με τις οδηγίες που θα δώσουμε στις υπηρεσίες, αυτές  θα κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα όσο πιο τακτικά γίνεται αυτό, τόσο το καλύτερο. Αν δε θέλουμε τον έλεγχο τότε έχουμε κάτι να κρύψουμε» επεσήμανε και τόνισε και πάλι πως η καταδίκη μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφορά  τον ΧΥΤΑ στο Σκοπό, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σχολίασε ακόμη πως είναι τρομερό η κοινωνία να θεωρεί πως ο φόβος για την συσσώρευση των απορριμμάτων στους δρόμους χρησιμοποιείται ως «πρόσχημα» για ενέργειες που δε βασίζονται στη νομιμότητα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment