ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Προς αντικατάσταση ο αγωγός ύδρευσης από τον Αγ. Λέοντα στην Εξωχώρα
10-03-2018 11:50:35

Έργα στον τομέα της ύδρευσης προωθούνται από τη ΔΕΥΑΖ τα οποία όμως αφορούν το ορεινό τμήμα του νησιού για να καλυφθούν οι ανάγκες μιας άλλης περιοχής που τώρα αναπτύσσεται. 

Ένα από αυτά είναι η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τον Άγιο Λέοντα προς την Εξωχώρα και στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Ήδη το θέμα έχει απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ το οποίο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν σε υλοποίηση μια σειρά από έργα για την εξασφάλιση ποιότητας και ποσότητας στο νερό, στις πιο πολλές περιοχές της Ζακύνθου. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε θα εγκρίνει την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια νησιά-άξονας προτεραιότητας 2, προστασία περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» για το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από τον Άγιο Λέοντα στην Εξωχώρα.

Ακολούθως θα εγκρίνει το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ για το εν λόγω έργο.

Στον τομέα των έργων της ύδρευσης το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ακόμα την αντικατάσταση ενός τμήματος του αγωγού από την Αγ. Μαρίνα προς τη Λούχα, το Γύρι και τον Αγ. Λέοντα.

Στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος έκανε μία πρώτη ενημέρωση και είπε ότι υπάρχει προγραμματισμός για έργα στον τομέα της ύδρευσης και του ελέγχου του νερού που δίνεται από το δίκτυο. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είπε ότι στο άμεσο πλάνο είναι τα έργα της ΔΕΥΑΖ για την τηλεμετρία και ο αγωγός υδροδότησης στα ορεινά. 

Η αναμενόμενη αύξηση στις αφίξεις τουριστών δημιουργεί άλλα δεδομένα για τις ποσότητες νερού που χρειάζεται το νησί για τις ξενοδοχειακές μονάδες και όλες τις άλλες επιχειρήσεις. Δεδομένα που δεν τα έχουμε στο τραπέζι και βαδίζουμε σε μία τουριστική περίοδο που δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που θα υπάρχει σε πολλούς τομείς.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment