Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:
Άρχισε η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για τους αγρότες
09-03-2018 12:24:31

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου ενημερώνει τους παραγωγούς – δικαιούχους ενισχύσεων ότι ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων Καλλιέργειας / Εκτροφής για το 2018. (Ενεργοποίηση Δικαιωμάτων 2018)

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού το υπ’ αρ. 19441/22.02.2018 έγγραφο «Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2018 & ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης» για την υποβολή της αίτησης.

Προς καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών μας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας, είτε προσερχόμενοι στα γραφεία της Οργάνωσης μας στο Λυκούδι, είτε τηλεφωνικά στα 2695027611,2695045313.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, o παραγωγός προκειμένου να υποβάλλει την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 θα πρέπει υποχρεωτικά να ταυτοποιηθεί μέσω taxisnet προκειμένου να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2018 ημέρα Τρίτη, ενώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, θα επιβληθεί ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Στην περίπτωση που έχει υποβληθεί αίτηση και την προηγούμενη χρόνια (2017)  ο παραγωγός προσκομίζει υποχρεωτικά  :

- Τον 6ψήφιο Κωδικό υποβολής ΟΠΕΚΕΠΕ ή τους κωδικούς taxis, 

- έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) 

- παραστατικά χρήσης ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων,εφόσον τροποποιούνται για την καλλιεργητική περίοδο 2017/2018 και το έτος υποβολής αίτησης 2018. 

- ΑΤΑΚ για όλα τα αγροτεμάχια (είτε ιδιόκτητα (Ε9) είτε ενοικιαζόμενα)

- Αντίγραφο Μητρώου Αιγοπροβάτων,

2. Σε περίπτωση που γεωργός συμπληρώσει εξαρχής το έντυπο της ενιαίας αίτησης έτους 2018, υποβάλλει υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά: 

- Τον 6ψήφιο Κωδικό υποβολής ΟΠΕΚΕΠΕ ή τους κωδικούς taxis, 

- έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) 

- Αντίγραφα των ιδιωτικών συμφωνητικών μίσθωσης αγροτεμαχίων, με αναγραφή του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη 

- Ε9

- Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, 

- Βιβλιάριο τράπεζας

- ΑΜΚΑ

- Αντίγραφο Μητρώου Αιγοπροβάτων,

Σε κάθε περίπτωση, η αναγραφή του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη είναι υποχρεωτική. Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά έγγραφα συμπληρώνουν τον ηλεκτρονικό φάκελο του αιτούντα. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διενέργεια των μηχανογραφικών διασταυρωτικών ελέγχων είναι αυτά που έχουν καταχωρηθεί στα πεδία στοιχεία της αίτησης. Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της ενιαίας αίτησης στη διαδικτυακή εφαρμογή, η πληρότητα του ηλεκτρονικού φακέλου και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της, είναι αποκλειστική ευθύνη του αιτούντα. Η αίτηση, μετά την οριστικοποίησή της λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκτυπώνεται σε 1 αντίτυπο παραλαμβάνεται τηρείται και φυλάσσεται μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το γεωργό, ενώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην πύλη εισαγωγής ΕΑΕ 2018 τηρείται ο φάκελος σε ηλεκτρονική μορφή. Ο παραγωγός υποχρεούται σε οποιοδήποτε έλεγχο να προσκομίζει τα πρωτότυπα παραστατικά.

• Για τους παραγωγούς που θα προχωρήσουν σε Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2018, θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση μας μόλις εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment