ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «VERDE.TEC»
Δήμαρχος: Έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 26, 7 εκατομμύρια για την διαχείριση των απορριμμάτων
09-03-2018 11:22:06

Με αφετηρία την πρόσφατη βράβευση του Δήμου Ζακυνθίων στην 2η διεθνή έκθεση "Verde.tec”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο της Mec Παιανίας, στην κατηγορία Οργάνωσης και Διοίκησης (βραβείο στρατηγικού προγραμματισμού), ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς παραχώρησε προχθές συνέντευξη τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων την έναρξη των διαδικασιών για τη δημοπράτηση και χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 26,7 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο επόμενο δίμηνο. 

Εκτός από τα έργα που αφορούν τις εγκαταστάσεις της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων και την ολοκλήρωση των έργων για την ενδιάμεση λύση με την κατασκευή στεγάστρου και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις, έγινε ενημέρωση για τις προτάσεις που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης, όπως είναι η προμήθεια εξοπλισμού για την διαλογή στην πηγή και την διαχείριση των ανακυκλώσιμων αστικών απόβλητων του Δήμου Ζακύνθου και  οι δράσεις για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από την περίοδο που ανέλαβε καθήκοντα η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα, ο Δήμαρχος παρέθεσε για μια ακόμη φορά τα εμπόδια που προέκυψαν από την γραφειοκρατία, την αλλαγή των Νόμων, τα αναχώματα που κάποιοι έβαζαν συνεχώς και επανέλαβε πως ο Δήμος κέρδισε το «στοίχημα» των απορριμμάτων.

Ο κ. Κολοκοτσάς εξέφρασε την λύπη του για τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων οι δημοτικές αρχές σε Κέρκυρα και Λευκάδα και σημείωσε πως για τον ίδιο, ο περσινός χειμώνας, με τα σκουπίδια στους δρόμους και το σχεδιασμό σε αδιέξοδο, ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής του.

«Παρά τις δυσκολίες αντέξαμε, δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς, δεν παραιτηθήκαμε» σημείωσε μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας δημόσια τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για την προσφορά τους.

Μαζί με το Δήμαρχο κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Παναγιώτης Μυλωνάς αλλά και ο Διευθυντής του Φορέα Θοδωρής Κάρδαρης, που αναφέρθηκαν και από τη δική τους πλευρά στον σχεδιασμό που υλοποιείται άμεσα, όπως είναι η εφαρμογή προγράμματος διαλογής, διάθεσης και επεξεργασίας οργανικών απορριμμάτων με το σύστημα των καφέ κάδων, αλλά και τα έργα που αναμένεται να γίνουν όπως η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ αλλά και η υπογειοποίηση των κάδων στην Πόλη, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και την τοπική κοινότητα Ζακυνθίων.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως σχεδιάζονται άμεσα έργα για την βελτίωση των συνθηκών που αφορούν την εναπόθεση των δεματίων στο Λίβα με την κατασκευή νέων χώρων για την εναπόθεση δεμάτων αλλά και τη διάνοιξη του πρώτου κυττάρου Υγειονομικής Ταφής.

Σε ότι αφορά δε τον εξοπλισμό έγινε γνωστό πως σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει η αποδοχή των μηχανημάτων που υπολείπονται ώστε να λήξει και αυτή η εκκρεμότητα.

«Το Φιόρο του Λεβάντε είναι από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που πλέον έχει πάρει "ανάσα" στο ζήτημα των απορριμμάτων και καταφέραμε να σταματήσουμε τη δυσφήμιση της Ζακύνθου στο εξωτερικό, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό μας και την τουριστική μας ανάπτυξη. Το βραβείο αυτό είναι το δεύτερο που λαμβάνουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και είμαστε ευτυχείς που αναγνωρίζονται οι κόποι και οι προσπάθειές μας και από τους Υπουργούς της κυβέρνησης. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο τελείωσε.

Ξεπεράσαμε γραφειοκρατία και πόλεμο. Η διεθνής και η επιστημονική κοινότητα μας επιβραβεύουν και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους της καθαριότητας, το Τμήμα Ανακύκλωσης, το Γραφείο Κίνησης και την πεζή καθαριότητα του Δήμου. Για εμένα είναι ήρωες, γιατί όλο αυτό το διάστημα μάζευαν σάπια σκουπίδια από τους δρόμους. Πλέον όμως και αυτοί θα είναι υπερήφανοι, γιατί μπήκαμε στη νέα εποχή της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ούτε εγκεφαλικό πάθαμε, ούτε παραιτηθήκαμε, ούτε υποχωρήσαμε μπροστά στα ίδια συμφέροντα και στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες" υπογράμμισε ο Δήμαρχος που σημείωσε πως συνεχίζει να απολαμβάνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και έψεξε όσους αμφισβητούν το θεσμό που εκπροσωπεί.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment