ΙΟΝΙΟ
Συναντήσεις του Περιφερειάρχη για το Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων και τις δράσεις Interreg
07-03-2018 08:30:00

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σε υπουργεία και υπηρεσίες, για θέματα της Περιφέρειας.

Αρχικά ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον Γενικό Δ/ντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλη Κόκκινο με τον οποίο συζήτησαν για το Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, που προγραμματίζει η ΠΙΝ για το φθινόπωρο. Ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την στήριξή του στην προσπάθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη συμβολή και συμμετοχή της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού στη διοργάνωση. Μάλιστα σε υλοποίηση των σχετικών ανακοινώσεων του Υφ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, τον Αύγουστο του 2017 στην Κεφαλονιά, η Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού θα προχωρήσει στην φιλοξενία εκπροσώπων της νεολαίας των αποδήμων (αναλογικά από κάθε νησί) στα νησιά του Ιονίου, για 15 ημέρες, με καταληκτήριο τόπο την Κέρκυρα, όπου θα γίνει η έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Δ/ντρια Ευρώπης της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού Εύα Παπαδάτου.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας των νεολαίων της διασποράς η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να μπορέσουν οι νέοι να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού, με στόχο να γίνουν πρεσβευτές των νησιών μας στους τόπους μόνιμης διαμονής τους. 

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος στη συνέχεια μετέβη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου είχε συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα. Τη συζήτηση απασχόλησαν τα εδαφικά προγράμματα Interreg και συγκεκριμένα το Ελλάδα – Ιταλία. Το Υπουργείο ήδη ετοιμάζει στοχευμένες προσκλήσεις στις οποίες θα ενταχθούν ώριμα έργα των Περιφερειών και εν γένει των τελικών αποδεκτών. 

Ο κ. Γαλιατσάτος και η κα. Φωτονιάτα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τι προβλέπεται στο Interreg, τα χρήματα που είναι διαθέσιμα και τις κατευθύνσεις που υπάρχουν από ελληνικής πλευράς πριν την τελική διαπραγμάτευση με την Ιταλική πλευρά για την από κοινού οριοθέτηση των δράσεων και έργων. Τα έργα αυτά ενδεικτικά αφορούν σε λιμενικά έργα και  υποδομές, πολιτιστικές δράσεις, συνδεσιμότητα – διασύνδεση και θεματικό τουρισμό. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθούν οι τελικές διευθετήσεις.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment