ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ 80% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ
Μέχρι τον Ιούνιο η εκκαθάριση του Μητρώου του Ενιαίου Συνεταιρισμού!
13-02-2018 12:12:29

Το κατά πόσο θέλουν να παραμείνουν μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου θα πρέπει να αποφασίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα οι παραγωγοί του νησιού μας που δεν παραδίδουν προϊόντα στον Συνεταιρισμό, λαμβάνοντας υπόψη πως ο νέος Νόμος 4384/2016 που αφορά την λειτουργία των συνεταιρισμών έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Βασική προϋπόθεση που θέτει ο νέος αυτός Νόμος για τα μέλη του συνεταιρισμού είναι να παραδίδουν τουλάχιστον το 80% της παραγωγής τους σε ετήσια βάση για διαχείριση από τον ΕΑΣΖ  και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αλλάξει άρδην το καθεστώς που επικρατεί σήμερα, καθώς πολλά από τα εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο του Συνεταιρισμού ουδέποτε είχαν συναλλαγές με αυτόν

Μιλώντας στον –Ε- ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ Πέτρος Βισβάρδης επεσήμανε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της ενημέρωσης των εγγραμμένων μελών που θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Ο ίδιος τόνισε πως πλέον πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή που θα κάνουν οι παραγωγοί, οι οποίοι θα πρέπει να αντιληφθούν την σημασία της συμμετοχής τους στον Συνεταιρισμό.

«Είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο καταρχήν να ενημερώσουμε τα μέλη μας και στην συνέχεια να προχωρήσουμε σε διαγραφές όσων δεν παραδίδουν το 80% της παραγωγής τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Συνεταιρισμός δεν είναι υποχρεωτικός και αν κάποιος παραγωγός δε θέλει,  δεν συνεταιρίζεται» τόνισε ο κ. Βισβάρδης, σημειώνοντας πως το πρώτο τρίμηνο κάθε χρόνου, καταρτίζεται  μια κατάσταση μελών που στέλνεται στο μητρώο που έχει ανοίξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ειδικά στη Ζάκυνθο υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για την συμμετοχή στον Συνεταιρισμό με κυριότερο την διατήρηση υψηλών τιμών αλλά και την διασφάλιση των πληρωμών έστω και αν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των γνωστών προβλημάτων με την χορήγηση ρευστότητας από τις Τράπεζες.

Σημειώνεται πως ακόμη και τα μέλη που διαγράφονται μπορούν να επανεγγραφούν ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment