ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ «AZIMUT HIGH SPEED» ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ
Από την 1η Μάη η λειτουργία της γραμμής που θα συνδέσει το νησιά του Ιονίου
12-02-2018 12:05:09

H ακτοπλοϊκή εταιρεία Joy Cruises με έδρα την Κέρκυρα ανακοίνωσε την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή που θα ενώνει όλα τα νησιά του Ιονίου, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προκήρυξε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας   για τις επιδοτούμενες γραμμές.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το σκάφος “Azimut High Speed”  και θα ξεκινήσουν από την 1η Μαΐου. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία, δραστηριοποιείται με θαλάσσιες εκδρομές στην Κέρκυρα, στους Παξούς στην Αλβανία και αλλού, διαθέτοντας έναν στόλο αρκετών πλοίων. Το συγκεκριμένο πλωτό είναι ταχύπλοο, μεταφέρει έως και 200 επιβάτες και δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς Ι.Χ. ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος του εισιτηρίου ανά δρομολόγιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δρομολόγια θα  πραγματοποιούνται καθημερινά και τρεις φορές την εβδομάδα το πλοίο θα ξεκινά από την Ζάκυνθο (Τρίτη , Πέμπτη, Σάββατο) και τρεις από την Κέρκυρα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή).

Η διαδρομή του πλοίου θα περιλαμβάνει τα εξής λιμάνια: Κέρκυρα – Παξοί, Βασιλική Λευκάδας, Πισαετός Ιθάκης, Σάμη Κεφαλονιάς, Ζάκυνθος και τα δρομολόγια από την Κέρκυρα θα ξεκινούν στις 8 το πρωί, ενώ από τη Ζάκυνθο στις 9 το πρωί.

Θυμίζουμε πως οι αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας τον περασμένο Δεκέμβρη στην Κέρκυρα αφορούσαν την έναρξη δρομολογίων από την 1η Μάρτη, ωστόσο ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τελικά για όλες τις επιδοτούμενες γραμμές στις 5 Φλεβάρη προέβλεπε την έναρξη της επιδότησης από τις 25 Μαΐου.

Τελικά τα δρομολόγια ξεκινούν από την 1η Μάη και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα υπάρξει ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό, κυρίως τους επισκέπτες των νησιών.

Αντιδράσεις από το Μεγανήσι!

Και ενώ οι κάτοικοι των νησιών αναμένουν την έναρξη της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, στο Δήμο Μεγανησίου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι το νησί δεν συμπεριελήφθη στο δρομολόγιο της επιδοτούμενης γραμμής.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment