ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τύμβος αφιερωμένος στον Ανδρέα Κάλβο από τον εικαστικό Διονύση Πάλμα!
09-02-2018 12:08:19

Μετά την πρωτοβουλία του Δήμου Ζακύνθου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την μεταφορά της μαρμάρινης πλάκας του μνημείου Maitland στην πλατεία Σολωμού, πολύ σύντομα η πλατεία του Εθνικού μας Ποιητή, θα αποκτήσει και μια ακόμη προσθήκη, αυτή τη φορά προς τιμήν του δεύτερου μεγάλου ποιητή που γέννησε αυτός ο τόπος, τον Ανδρέα Κάλβο.

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου δύο χρόνια και με αφορμή την μετακίνηση του πολυσυζητημένου γλυπτού «Ανατομία» για τον Ανδρέα Βεζάλ, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να κάνει αποδεκτή την πρόταση από τη γλύπτρια-καλλιτέχνιδα Pascale Pollier-Green, που φιλοτέχνησε και το έργο για τον Βεζάλ, για την κατασκευή της προτομής του Ανδρέα Κάλβου.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη ότι επρόκειτο για την πρώτη φορά που επρόκειτο να κατασκευαστεί η προτομή του Ποιητή, ο Δήμος Ζακυνθίων υπέβαλε αίτημα προς το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων για άνοιγμα του τάφου του Ανδρέα Κάλβου, προκειμένου να γίνει η απεικόνιση της αναδόμησης των οστών του κρανίου με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Το εγχείρημα θυμίζουμε πως τελικά δεν ευοδώθηκε λόγω της μεγάλης φθοράς των οστών κατά τη μεταφορά τους στη Ζάκυνθο και σήμερα ο Δήμος φαίνεται να σχεδιάζει την τοποθέτηση όχι προτομής αλλά ενός αφιερώματος για τον Ποιητή, που θα φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Διονύσης Πάλμας.

Η παραπάνω πληροφορία έγινε γνωστή από τον ίδιο το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, που μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του -Ε-  έκανε γνωστό πως σε ένα από τα κηπάρια της πλατείας Σολωμού θα τοποθετηθεί ένας Τύμβος για την Ποιητή, που θα φιλοτεχνήσει ο συμπατριώτης μας Διονύσης Πάλμας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα προσφέρει ένα μεγάλο μέρος των εργασιών του δωρεάν, ωστόσο έχει ήδη ενημερώσει το Δήμο για τα υλικά που θα χρειαστεί ώστε να προχωρήσει η προμήθεια.

Ο κ. Κολοκοτσάς ανέφερε ακόμη πως το έργο έχει ήδη εγκριθεί από την αρχιτεκτονική επιτροπή του Δήμου και πως σχεδιάζεται η τοποθέτησή του μέχρι το Καλοκαίρι.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment