ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ
Κινηματογραφική παραγωγή για τη ζωή του Οδυσσέα!
07-02-2018 12:20:58

Στο νησί μας βρέθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού καναλιού "Magia Planeta" το οποίο έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για να γίνουν γυρίσματα στα νησιά του Ιονίου με σκοπό μία κινηματογραφική παραγωγή για τη ζωή του Οδυσσέα. 

Για να υλοποιηθεί ο στόχος θα γίνουν οι επισκέψεις σε όλα τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και μετά τις χθεσινές επαφές στη Ζάκυνθο, σήμερα η ομάδα θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά. 

Οι επαφές έγιναν σε προκαταρκτική βάση και στη Ζάκυνθο βρέθηκαν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος, ο παραγωγός Βασίλι Μελέντιεφ, ο καθηγητής αρχαιολογίας στην Ακαδημία επιστημών της Ρωσίας Σεργκέι Καρντιούκ, η σκηνοθέτης Έλλα Τουχαρέλι, και ο Αλεξάντερ  Χαμπουργκάεβ που έχει την πατρότητα για την πρόταση της εν λόγω παραγωγής. 

Η παραγωγή που θα γίνει θα έχει διάρκεια μίας ώρας και η ομάδα των ανθρώπων αυτών θα ταξιδέψει εκ νέου στη Ζάκυνθο τον Απρίλιο μήνα για να αρχίσουν τα γυρίσματα.

Χθες το πρωί επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο  τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στο νησί μας και τους ευχαρίστησε για αυτή την πρώτη επαφή, ενώ ανέφερε πως πρόσφατα ήταν στη Μόσχα, όπου και βραβεύθηκε από το Εβραϊκό Κογκρέσο για τη διάσωση των 275 Εβραίων την περίοδο της γερμανικής κατοχής από τον τότε Μητροπολίτη και τον τότε Δήμαρχο, Λουκά Καρρέρ.

"Η Ζάκυνθος είναι ένας πανέμορφος τόπος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί σε συγγράμματα του Ομήρου, ο Οδυσσέας πέρασε και από τη Ζάκυνθο, ενώ υπάρχει τοπικός μύθος, που λέει πως στον Αλικανά ο Οδυσσέας είχε το θρόνο του. Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν για την πρωτοβουλία σας να κάνετε αυτό το κινηματογραφικό φίλμ. Ο Δήμος Ζακύνθου θα είναι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, παρέχοντάς σας κάθε δυνατή διευκόλυνση" τόνισε ο κ. Κολοκοτσάς.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment