ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Τις εισφορές προς τον ΕΛΓΑ πρέπει να πληρώσουν άμεσα μέσω τραπέζης οι αγρότες του νομού!
01-02-2018 11:19:08

Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν οι αγρότες του νησιού μας που δεν έχουν πληρώσει, να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους προς τον ΕΛΓΑ. 

Μιλώντας στον –Ε- ο Διευθυντής του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέτρος Βισβάρδης κάλεσε τους αγρότες να κάνουν έλεγχο στα βιβλιάρια καταθέσεων στα οποία μπαίνει η επιδότηση. Εκεί θα δουν αν έχει γίνει αυτόματα παρακράτηση από το ποσό της επιδότησης και σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να πάνε να πληρώσουν. Τα χρήματα θα κατατεθούν στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν τηλεφωνώντας στο  1540. Ο κ. Βισβάρδης έκανε γνωστό ότι δεν ισχύει για όλους η παρακράτηση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να μην το παραμελήσουν οι αγρότες της Ζακύνθου. 

Η ειδική ασφαλιστική εισφορά μπορεί να καταβληθεί από τους παραγωγούς είτε σε μετρητά είτε με εξουσιοδότηση (εκχώρηση απαιτήσεών τους από το δημόσιο) και ειδικότερα:

Σε μετρητά οι παραγωγοί μπορούν να πληρώσουν με απευθείας κατάθεση σε ειδικό για το σκοπό αυτόν τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α., που τηρείται στη Τράπεζα Πειραιώς, μέχρι τις 31/03 του επόμενου έτους από το έτος αναφοράς της ΔΚΕ (έτος ασφάλισης) πχ οι ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2017 μπορούν να καταβληθούν στο λογαριασμό ΜΠ 717 μέχρι 31-03-2018.

Ο παραγωγός θα προσέρχεται στην Τράπεζα Πειραιώς με το έντυπο της ΔΚΕ το οποίο μπορεί να πάρει από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό στο Λυκούδι. 

Ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους παραγωγούς  πως η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είναι η 31η Μαρτίου. Όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν τις κινήσεις του λογαριασμού τους ή να επικοινωνήσουν με το 1540 προκειμένου να βεβαιωθούν για το αν υπάρχει ή όχι οφειλή.  Ο ΕΛΓΑ, πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει, σε όσους τον έχουν εξουσιοδοτήσει, σε χρεώσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών  και δεν θα γίνονται εκ νέου χρεώσεις σε ήδη εξοφλημένες ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης όσοι παραγωγοί έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να λάβουν  γραπτό μήνυμα με το οποίο θα ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής εισφοράς.

Οι παραγωγοί που είχαν εξουσιοδοτήσει τον ΕΛ.Γ.Α. να προβεί σε χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και δεν διαπιστώσουν κινήσεις χρέωσης από τον ΕΛ.Γ.Α. στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει την απ’ ευθείας κατάθεση ως τρόπο εξόφλησης  και δεν λάβουν γραπτό μήνυμα, θα πρέπει να επικοινωνούν με το 1540 προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής τους εισφοράς έτους 2015.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΑΣ Ζακύνθου, σχετικά με την πληρωμή της ασφαλιστικής  εισφοράς του ΕΛΓΑ για το έτος 2017, ενημερώνει τους παραγωγούς να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εάν έγινε παρακράτηση του ποσού μετά την καταβολή του υπόλοιπου της βασικής ενίσχυσης καθώς και της πράσινης ενίσχυσης. Αν διαπιστώσουν μη παρακράτηση, θα πρέπει να καταβάλλουν την εισφορά μετρητοίς στην Τράπεζα Πειραιώς έως 31.03.2018. Για την πληρωμή της εισφοράς μπορούν είτε να παραλάβουν το σχετικό έντυπο από τα  γραφεία μας είτε να ενημερωθούν για τα στοιχεία πληρωμής καλώντας στο 1540.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment