ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ
Λ. Αυγενάκης: Το “δάσος” και όχι το “δέντρο” αντιλήφθηκαν πως πρέπει να βλέπουν στελέχη μας!
26-01-2018 12:16:22

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ζάκυνθο με αφορμή την εκδήλωση της κοπής της πίτας από την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων που ψηφίστηκε από την Πολιτική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Τετάρτη, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Π.Ε του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε-.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο κλίμα συσπείρωσης και ενότητας που όπως είπε διαπίστωσε στην τοπική οργάνωση κατά την επίσκεψή του στο νησί, ενώ αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη σημασία στις μονοεδρικές περιφέρειες και επιζητά τόσο την ανανέωση όσο και την αξιοποίηση των παλιών και έμπειρων στελεχών που δε παραγκωνίζονται.

Αίσθηση προκαλεί όμως η αναφορά του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, στον οποίο απέδωσε κατηγορίες για την δημιουργία κλίματος φόβου σε όποιον διατυπώσει κριτική κατά της σημερινής Κυβέρνησης, είτε πρόκειται για στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είτε για οποιοδήποτε πολίτη η φορέα.

«Υπάρχει αγωνία για την επόμενη ημέρα, καθώς πρέπει να φύγουν το συντομότερο οι «επικίνδυνοι» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παράλληλα η παράταξή μας να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να είναι χρήσιμη ως επόμενη Κυβέρνηση» τόνισε αρχικά ο κ. Αυγενάκης.

Για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων, τόνισε πως εντάσσεται στην προσπάθεια προετοιμασίας της παράταξης και προβλέπει την εκλογή των Προέδρων αλλά και των μελών των οργανώσεων από τη βάση του κόμματος και από τα ταμειακώς ενήμερα μέλη. Η θητεία τους θα είναι διετής και κάθε Πρόεδρος θα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μπορεί να κάνει μέχρι δύο θητείες.

«Θα υπάρχει κατάλογος των εκλογικά ενήμερων μελών και έτσι δίνεται ουσιαστικός ρόλος και μεγαλύτερη αξία στα μέλη του κόμματος. Κάθε μέλος, έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε κάθε κρίσιμη διαδικασία στην εξέλιξη του κόμματός μας και όχι μόνο στην εκλογή Προέδρου όποτε αυτή γίνεται. Εξωστρέφεια, λογοδοσία, δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά και πιο ενεργός ρόλος των μελών: Αυτό είναι το περίγραμμα του νέου Κανονισμού που ψήφισε η Πολιτική Επιτροπή» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη του αναφορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα κομματικά στελέχη, για την ανάγκη να σταματήσουν οι ..γκρίνιες και να υπάρξει συνεργασία και σύμπνοια, τόνισε πως διαπίστωσε ενότητα και συσπείρωση.

«Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να στεναχωρήθηκαν από κάποιο άλλο στέλεχος, που βρέθηκε σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο του Επιμελητηρίου , του Δήμου, ή εσωκομματικής αναμέτρησης, καταλαβαίνουν πως το Εθνικό μας χρέος είναι πάνω από όλα. Αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι σοβαρά και οφείλουμε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο!» υπογράμμισε, υποστηρίζοντας πως τα στελέχη στη Ζάκυνθο αντιλήφθηκαν αυτό το χρέος.

Αναφερόμενος στον κ. Κοντονή, σημείωσε πως έχει δημιουργήσει ένα «πέπλο μυστηρίου και εκφοβισμού» το οποίο όμως δεν αγγίζει τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της.

«Αυτό το πέπλο μυστηρίου δεν μας αγγίζει, δεν μας ανησυχεί και προχωράμε μπροστά. Αν νομίζει η Κυβέρνηση ότι κάνοντας χρήση μεθόδων που είχαν αφήσει χρόνια πίσω θα παρεμποδίσουν όχι μόνο τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ενεργούς πολίτες να διατυπώσουν τις απόψεις τους ή τις αντιρρήσεις τους, είναι βαθειά γελασμένοι. Είμαστε κοντά σε κάθε πολίτη, ελεύθερο άνθρωπο που θέλει να εκφράσει τη θέση και την άποψη του και να ασκήσει κριτική σε εμάς αλλά και την Κυβέρνηση» δήλωσε και συμπλήρωσε πως δεν επιτρέπεται σε κανέναν Υπουργό να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που εκπορεύονται από τον υπουργικό του θώκο να δημιουργεί απειλές και φόβους.

«Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με κάθε έναν που θα μπει εμπόδιο σε κάθε έναν που θα μπει εμπόδιο στο να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Δε θα διχάσουμε τους Έλληνες, θα κινηθούμε ενωμένοι και θα επιβάλουμε όρους και κανόνες δικαιοσύνης» σχολίασε.

Τέλος, για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο , σημείωσε πως υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον σε όλη την Ελλάδα.

«Έχουμε τη δυνατότητα, για τα καλύτερα δυνατά ψηφοδέλτια σε κάθε Νομό. Θα υπάρχει ανανέωση αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα παλιά στελέχη θα παραγκωνιστούν» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment