ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εσωκομματικές εκλογές από τη βάση στη ΝΔ - Σύντομα στο νησί μας ο υπεύθυνος για τα Ιόνια νησιά Β. Οικονόμου
26-01-2018 09:30:00

Στη Ζάκυνθο θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα ο Βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος τομεάρχης για τα Ιόνια νησιά Βασίλης Οικονόμου ο οποίος θα έχει επαφές με στελέχη της οργάνωσης και μέλη για να ενημερωθεί αναφορικά με τα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα. 

Ο κ. Οικονόμου και οι άλλοι τομεάρχες τοποθετήθηκαν για να προωθήσουν το έργο και τις προτάσεις της ΝΔ και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο στο συνέδριο του κόμματος. Στις ευθύνες τους είναι και η διερεύνηση υποψηφίων για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν πως με την επικείμενη ψήφιση του νέου κανονισμού λειτουργίας των περιφερειακών οργανώσεων στη ΝΔ θα έχουμε αλλαγές και η σημαντικότερη είναι η  εκλογή του Προέδρου σε κάθε ΝΟΔΕ από τη βάση. Την άνοιξη αναμένονται οι εσωκομματικές εκλογές που και στη Ζάκυνθο θα αναδείξουν το νέο Πρόεδρο της οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα με το νέο κανονισμό αλλάζουν τρία ζητήματα: 

Οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) θα εκλέγονται από τη βάση και όχι από ειδικό εκλεκτορικό σώμα, όπως συνέβαινε ως σήμερα. 

Ανά Δήμο θα υπάρχει μόνο μία Δημοτική Τοπική οργάνωση (ΔΗΜΤΟ) με τη δυνατότητα ύπαρξης παραρτημάτων. 

Θα ανασυσταθούν γυναικεία τμήματα σε κάθε ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, ενώ διατηρείται η υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών στα όργανα της περιφερειακής οργάνωσης. 

Οι θέσεις αυτές εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική επιτροπή και ακολούθως από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης με την παρουσία εκπροσώπων και από τη Ζάκυνθο.

Ο τομεάρχης Βασίλης Οικονόμου θα βρεθεί στη Ζάκυνθο τις επόμενες εβδομάδες και σύμφωνα με τις εντολές που έχει λάβει πρέπει να έχει την πολιτική ευθύνη ενόψει των αυτοδιοικητικών και των βουλευτικών εκλογών. Επιπλέον θα ερευνήσει ονόματα για πρόσωπα υποψηφίων στις τοπικές και στις βουλευτικές εκλογές.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment