ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑ
Με στοιχεία από το Δασαρχείο ο ''Βραχιώνας'' προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη!
13-01-2018 12:18:42

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη για το ζήτημα που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων που έχει ξεκινήσει στο Λίβα προαναγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας του Βραχιώνα, τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν συνάντηση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν αφενός οι τελευταίες εξελίξεις με την μεταφορά απορριμμάτων στο Λίβα και την έναρξη της λειτουργίας του εξοπλισμού, αφετέρου τα βήματα που θα ακολουθήσει ο Σύλλογος το επόμενο διάστημα, έχοντας στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν σοβαρά προβλήματα ως προς τη διαχείριση που έχει ξεκινήσει στην περιοχή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Σκιαδόπουλος, κατήγγειλε πως η δεματοποίηση των απορριμμάτων γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί σωστή διαλογή και πως τα απορρίμματα αποθηκεύονται σε δεμάτια, έχοντας μέσα και ανακυκλώσιμα υλικά. Τόνισε δε πως στη διάθεση του Συλλόγου υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης ήταν ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που διαπιστώνει ότι οι όροι της αδειοδότησης του οικοπέδου του Λίβα δεν πληρούνται. Πρόκειται για τις παρατηρήσεις για το ιδιοκτησιακό, για το δρόμο πρόσβασης κ.α. που έχουν γίνει και από την τοπική Υπηρεσία και όπως προκύπτει έγιναν γνωστές και στην προϊστάμενη Υπηρεσία

«Προσπαθούμε να χειριστούμε στο θέμα στο πλαίσιο του Νόμου και με μεγάλη ευαισθησία. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη  σε αυτούς τους ανθρώπους που μας λένε ότι θα λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων και αν κοιτάξουμε πίσω τους, έχουν αφήσει έναν ΧΥΤΑ στο Σκοπό σε μια δραματική κατάσταση και μια φωτιά να καίει στο ΧΑΔΑ του Αγαλά. Πλέον ξεκινάμε νομικές διαδικασίες» τόνισε ο κ. Σκιαδόπουλος, κάνοντας γνωστό πως οι κάτοικοι της περιοχής επισκέπτονται σε καθημερινή βάση το χώρο.

«Έχουμε βγάλει φωτογραφίες και σε συνεργασία με το νομικό μας θα προχωρήσουμε τα επόμενα βήματα με βάση τα στοιχεία που έχουμε. Όπως ο Δήμαρχος έτσι και εμείς, στηριζόμαστε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάποια στιγμή στη Ζάκυνθο θα πρέπει να γίνει κάτι σωστό! Δυστυχώς για να γίνει κάτι σωστό πρέπει να υπάρχει ο φόβος του…χωροφύλακα» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας πως για τα προβλήματα που αφορούν τα απορρίμματα δεν έχουν ευθύνη οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment