ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ
Τεχνικό Επιμελητήριο: Να προχωρήσει και ο Δήμος σε ενστάσεις στους δασικούς για τους οικισμούς
13-01-2018 12:15:04

Να προχωρήσει τη διαδικασία των ενστάσεων για τους  δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν σε Καλαμάκι, Βασιλικό, Παντοκράτορα και Αργάσι καλεί το Δήμο Ζακύνθου ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λιβέρης, σημειώνοντας πως θα μπορεί να δοθεί μια  λύση στο πρόβλημα των οικισμών, παράλληλα με τις ενέργειες που θα γίνουν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες..

Όπως αναφέρθηκε αναλυτικά στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο τα όρια των οικισμών δεν συμπεριελήφθησαν στους δασικούς χάρτες για τις τέσσερις παραπάνω περιοχές, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες που έχουν κτίσματα σε εκτάσεις που εμφανίζονται ως δασικές.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παναγιώτης Λιβέρης σχολίασε πως το πρόβλημα με τους οικισμούς δεν εντοπίζεται μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδα, όπου οι Δήμοι δε φάνηκαν συνεπείς στην υποχρέωση να στείλουν τα στοιχεία που όφειλαν στο Κτηματολόγιο.

«Οι οικισμοί δεν ελήφθησαν υπόψη γιατί οι ΟΤΑ δεν έδωσαν στοιχεία και το πρόβλημα αφορά πάρα πολλούς Δήμους.  Έπρεπε να έχει γίνει ψηφιοποίηση των στοιχείων και αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή αλλά περίπλοκη και οι Δήμοι δεν ήταν ε θέση να την κάνουν» τόνισε, κάνοντας γνωστό πως το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει θέσει το θέμα και στη Δασική Υπηρεσία, αλλά και στην Πολεοδομία.

Σύμφωνα με τον κ. Λιβέρη τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν και από το Δήμο, που θα υποβάλει ένσταση στους δασικούς χάρτες προσκομίζοντας τα σχετικά ΦΕΚ με τα όρια των οικισμών.

«Οι  βεβαιώσεις  από το Δασαρχείο ήταν μια προϋπόθεση για την οριοθέτηση των οικισμών που σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν αλλά σε άλλες δεν υπάρχουν, αφού αυτή η διαδικασία είχε γίνει πριν από 25 με 30 χρόνια. Παράλληλα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι ιδιώτες» υποστήριξε ο κ. Λιβέρης επαναλαμβάνοντας πως κατά τη γνώμη του η διαδικασία των ενστάσεων θα είναι χρονοβόρα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment