ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ 18,7 ΕΚ. ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Μέχρι το Μάη οι δημοπρατήσεις για μονάδα και ΧΥΤΥ για τη διαχείριση των απορριμμάτων
12-01-2018 10:15:00

Μέχρι το μήνα Μάη ο Δήμος Ζακύνθου θα πρέπει να έχει ώριμες μελέτες για τη δημοπράτηση των έργων που αφορούν την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Λίβα και ειδικότερα τις μελέτες που αφορούν την κατασκευή της εγκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού  15.306.643,34€ με τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων αλλά και τη διαμόρφωση λεκάνης απόθεσης του ΧΥΤΥ.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως αυτά που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε προχθές το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Στ. Αποβλήτων Ευ. Καπετάνιος στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην οποία παρευρέθηκαν ακόμη Δήμαρχοι από τις περιοχές της Ηπείρου, της Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κρήτης και της Εύβοιας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Δήμαρχο, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια αναλυτική αναφορά στα στάδια όπου σήμερα βρίσκεται ο σχεδιασμός των Δήμων αλλά και στα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτσά, η σύσκεψη έγινε σε θετικό κλίμα, λαμβάνοντας υπόψη και την σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων με την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο.

Το σημείο ωστόσο που χρειάζεται ειδική προσοχή και για το οποίο έγινε αναλυτική ενημέρωση, σύμφωνα με το Δήμαρχο, στην σύσκεψη του Υπουργείου, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι η εκπόνηση των οριστικών μελετών που θα πρέπει να γίνουν για την δημοπράτηση των έργων της Οριστικής Εγκατάστασης.

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως τη δαπάνη για τις μελέτες θα κληθεί να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος και το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει αφενός το ύψος των απαιτούμενων κονδυλίων, αφετέρου οι ρυθμοί που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των προβλεπόμενων από το Νόμο διαγωνισμών.

Ο κ. Κολοκοτσάς ανέφερε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο, ο Δήμος θα προχωρήσει σε συνοπτικούς διαγωνισμούς για τις μελέτες, οι οποίες προφανώς θα ανατεθούν σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία και το ερώτημα που τίθεται από τη δική μας πλευρά είναι αν αυτές οι διαδικασίες θα μπορέσουν να προχωρήσουν αφενός με τον τρόπο που προβλέπει ο Νόμος, αφετέρου εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων που είναι πολύ στενά.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος και ΦοΔΣΑ έχουν προχωρήσει στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης ύψους 18.7 εκ. ευρώ.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment