Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
Έγιναν οι έλεγχοι μέσω τηλεπισκόπησης για τις αγροτικές επιδοτήσεις
12-01-2018 12:04:21

Η διαδικασία του ελέγχου των αγροτικών εκτάσεων για όσους λαμβάνουν επιδοτήσεις ξεκίνησε και ο δειγματοληπτικός έλεγχος που έγινε έδωσε τα αποτελέσματά του.

Οι παραγωγοί του νησιού μας θα πρέπει να ενημερωθούν εγκαίρως, γιατί το διάστημα που έχουν στη διάθεσή τους για υποβολή ενστάσεων είναι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Η ενημέρωση γίνεται είτε ηλεκτρονικά, είτε στον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναρτήθηκαν από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Βασικής Ενίσχυσης (BPS) και της Ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές Επωφελείς για το Κλίμα και το Περιβάλλον (Πρασίνισμα), στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν σε δείγμα ελέγχου, σύμφωνα με ενημέρωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί πρέπει άμεσα να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που έχουν για να υποβάλλουν ενστάσεις καθώς η περσινή εμπειρία έδειξε ότι υπάρχουν επικαλύψεις των εκτάσεων που καλλιεργούνται.

Το θέμα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις χάνουν τις επιδοτήσεις και οι δύο εμπλεκόμενοι παραγωγοί και γι’ αυτό πρέπει να ενημερωθούν μέχρι  τις 31 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή τους στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου είναι απαραίτητη η είσοδος στην εφαρμογή “Καρτέλα Αγρότη” https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login/ .

Για να είναι δυνατή η είσοδός στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/  στην επιλογή “Εγγραφή”.

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο Αρχείο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/static/files/EgxeiridioEggrafhsOnline2017.pdf .

Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2017 δεν απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι η ειδική εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια της Βασικής Ενίσχυσης (BPS) και της Ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές Επωφελείς για το Κλίμα και το Περιβάλλον (Πρασίνισμα), θα λειτουργήσει από 08/01/2018 έως 31/01/2018, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου.

Η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στα κατά τόπους ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένστασης.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει την ΕΑΕ 2017 online, μπορούν να υποβάλουν ένσταση με τους κωδικούς του προσωπικού τους λογαριασμού εισερχόμενοι στη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/  στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ».

Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο υποβολής ενστάσεων, έχουν αναρτηθεί στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment