ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης προβλέπει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για το ΧΥΤΑ
11-01-2018 12:24:05

Χρηματική ποινή ύψους 10.000 Ευρώ αλλά και προσωπική κράτηση διάρκειας 6 μηνών για όσους παραβλέψουν τις απαγορεύσεις για την ρίψη απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ στο Σκοπό προβλέπει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Ζακύνθου και βρίσκεται ήδη στα χέρια του Δημάρχου Π. Κολοκοτσά αλλά και του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Π. Μυλωνά.

Η απόφαση του δικαστηρίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη αναμενόμενη, λαμβάνοντας  υπόψη την σημερινή εικόνα του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ που έχει μετατραπεί σε χωματερή, το γεγονός ότι στερείται άδεια και ότι η λειτουργία του έχει οδηγήσει στην καταδίκη της Χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ωστόσο έχει ειδικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Δικαστήριο στην απόφαση του παραθέτει εν συντομία το ιστορικό της διαχείρισης των απορριμμάτων που ξεκινά το 2005 με την υποβολή του φακέλου για την προκαταρκτική εκτίμηση για το νέο ΧΥΤΑ και καταλήξει στην άνοιξη του 2017 οπότε και ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λίβα. Μέσα από την παράθεση αυτών των στοιχείων, επισημαίνεται το γεγονός ότι το πρόβλημα του ΧΥΤΑ ήταν υπαρκτό και γνωστό στις αρχές για παραπάνω από μια δεκαετία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Νίκος Κεφαλληνός, ένας από τους κατοίκους της περιοχής που  προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για την απόφαση του Πρωτοδικείου τονίζοντας πως οι επόμενες νομικές κινήσεις με την άσκηση αγωγή και τη διεκδίκηση αποζημίωσης υπάρχουν στο κάδρο των επιδιώξεών τους για το επόμενο διάστημα και αφού συνεργαστούν με το δικηγόρο τους Τάκη Κεφαλληνό.

«Σύντομα θα δούμε τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουμε. Θέλω να πω όμως στους συμπολίτες μου πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να βρίσκονται από κοντά. Όταν συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα, θα πρέπει να είσαι από κοντά! Τα ψέματα τους αποδείχθηκαν και αποκαλύφθηκε ένα πρόβλημα που κάποιοι έκρυβαν κάτω από το χαλί. Τώρα δε θα πρέπει να μας νοιάζει μόνο να φύγουν τα σκουπίδια από μπροστά μας, αλλά και τι θα γίνει στο Λίβα» σημείωσε ο κ. Κεφαλληνός.

Αναφερόμενος στην εικόνα που σήμερα υπάρχει στο ΧΥΤΑ, ανέφερε πως η εικόνα είναι δραματική και ο χώρος είναι πλήρως εγκαταλελειμμένος. «Είμαστε αποφασισμένοι να το φτάσουμε όπου πάει» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment