ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τελική έγκριση του προγράμματος LEADER για τη Ζάκυνθο!
06-12-2017 08:30:00

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Leader για το νομό μας και η εξέλιξη αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που καταβάλουν προσπάθεια να μην χάσει η Ζάκυνθος πολύτιμες πιστώσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η πληροφορία έγινε γνωστή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τώρα χρειάζεται εντατική δουλειά για να είμαστε πλήρως έτοιμοι μέχρι την προκήρυξη στα μέσα του Δεκέμβρη, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέχρι το 2020.

Με δηλώσεις του στον –Ε- ο περιφερειακός σύμβουλος Τζώρτζης Συγούρος επεσήμανε πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν να σχεδιάσουν το πρόγραμμα και να εγκριθεί από το υπουργείο ενώ τώρα περιμένουμε να μάθουμε το ύψος του ποσού που θα δοθεί στο νησί μας. 

«Σε λιγότερο από τριάντα μέρες κατορθώσαμε αυτό που δεν έχει προηγούμενό του, το σχεδιασμό και την τελική έγκριση του προγράμματος LEADER.  Το νησί μας και οι συμπολίτες μας θα ωφεληθούν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, προσανατολισμένο ιδιαίτερα στο χώρο της αγροτικής και τουριστικής οικονομίας και αφορά βέβαια σ’ όλη τη Ζάκυνθο. Είναι στοχευμένο να βοηθήσει ιδιαίτερα νέους ανθρώπους με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 65% της επένδυσης, σε κλάδους οικογενειακής μορφής επιχείρησης, οικοτεχνίας, μεταποίησης. Επίσης κάθε μορφής και είδους επιχείρησης  στον τουρισμό. Απομένει να μας ανακοινωθεί το ύψος του προγράμματος. Βέβαια γνωρίζουμε ότι για Κέρκυρα και Λευκάδα μαζί διατέθηκαν 6.500.000.  Μην ξεχάσω να πω ότι για τα δημόσια έργα που θα χρηματοδοτηθούν,  στόχος μας είναι να μη γίνουν αποσπασματικά έργα και να ικανοποιηθούν προσωπικές επιλογές, αλλά να συντελεστεί ολοκληρωμένο, αποτελεσματικό, κοινής αποδοχής και χρήσης, έργο» σημείωσε ο κ. Συγούρος.

Μία ακόμα πληροφορία που έκανε γνωστή ο κ. Τζώρτζης Συγούρος που είναι Πρόεδρος του «Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας, Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου Ζακύνθου», είναι ότι  από μέρους του Δικτύου θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ο  δημόσιος διάλογος , με πλήρη διαφάνεια, οι δε αποφάσεις του Διοικητικού  Συμβουλίου θα βασίζονται, όπως μέχρι σήμερα, στην πλήρη ομοφωνία.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους επιστημονικούς συνεργάτες και το Δ.Σ. του Δικτύου που δουλεύοντας με μεράκι και ψυχή, πέτυχαν να αναστήσουν ένα νεκρό πρόγραμμα.  Όσο αφορά στους καταστροφολόγους, δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι αναγκασμένοι να παραδεχτούν την ήττα τους», κατέληξε ο κ. Τζώρτζης Συγούρος.

Της Αγγελικής Ξενόφου

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment