Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΚΞΓΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ
Μαθησιακές δυσκολίες, ο ρόλος του γονέα και ο ρόλος του εκπαιδευτικού!
18-10-2017 07:45:00

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/10 στο πνευματικό κέντρο εκδήλωση με τίτλο «Μαθησιακές δυσκολίες, ο ρόλος του γονέα και ο ρόλος του εκπαιδευτικού», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ζακύνθου και τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.  

Ομιλητές ήταν η κα Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Δρ. Ψυχολογίας, Νευρογλωσσολόγος και Ειδική Εκπαιδευτικός, η οποία παρουσίασε τις μαθησιακές δυσκολίες, το προφίλ του παιδιού με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και την ενδεδειγμένη ανά περίπτωση παρέμβαση του εκπαιδευτικού, αλλά και τη μετέπειτα ενημέρωση του γονέα.  Δευτερευόντως πήρε το λόγο ο κος Ανδρέας Χαμουζάς, παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο των γονέων, στη συμβουλευτική της οικογένειας και στη συνεργασία ειδικών και οικογένειας στην αντιμετώπιση προβλημάτων.  

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Μαρία Πλαρινού, πρόεδρος του Συλλόγου Ι.Κ.Ξ.Γ, και ο κος Κορνήλιος Φαλτάιτς, Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα αυτής της εκδήλωσης και στην αναγκαιότητα να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους για παρόμοιες δράσεις με επίκεντρο το παιδί. 

Το κοινό συμμετείχε με άκρως στοχευμένες ερωτήσεις προς του ομιλητές, γεγονός που απέδειξε περίτρανα το ενδιαφέρον των γονέων και εκπαιδευτικών για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment