Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ -Ε- :
«Με την εξαφάνιση της δισκογραφίας, χάνεται ένα κίνητρο για τους δημιουργούς»
11-05-2016 09:00:00

Με αφορμή την συναυλία που διοργανώνει απόψε η Πολιτιστική και Αθλητική Λέσχη «ο Γέρανος» στο Θέατρο του Σαρακινάδου με τον συνθέτη και κιθαρίστα Νότη Μαυρουδή και την τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτου, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης κ. Μαυρουδής μίλησε στον –Ε- για την σημερινή μουσική παραγωγή, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες για να κάνουν το έργο τους γνωστό στο ευρύ κοινό αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τα νέα ηλεκτρονικά μέσα έχουν επηρεάσει τον τρόπο που ακούμε μουσική.

«Την περίοδο της δισκογραφίας μπαίναμε στο στούντιο με καινούργια τραγούδια, καινούργιους στίχους, ιδέες και ενορχηστρώσεις, με πλάνα για το πώς θα φτάσει ένα έργο στο κοινό. Όλο αυτό ήταν πολύ γοητευτικό και αποτελούσε ένα σπουδαίο κίνητρο για τους δημιουργούς. Αυτό το κίνητρο σήμερα δεν υπάρχει και αυτό είναι κρίσιμο για την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία. Σήμερα τα καινούργια τραγούδια παρουσιάζονται στον κόσμο μέσα από τις συναυλίες και δύσκολα αποτυπώνονται σε δίσκο. Ο κόσμος ακούει τα τραγούδια, θα συγκινηθεί, αλλά μετά θα τα πάρει ο αέρας!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρουδής ο οποίος να σημειωθεί ότι συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική Μουσική. Μάλιστα, θα «γιορτάσει» την επέτειο αυτή με μια μεγάλη συναυλία που θα δοθεί το Καλοκαίρι στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Απόψε όμως, το Ζακυνθινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει όχι μόνο τις συνθέσεις του κ. Μαυρουδή, αλλά και άλλων συνθετών όπως ο Χατζιδάκης, ο Θεοδωράκης, αλλά και ο Τσιτσάνης, στην συναυλία που θα δοθεί στο Σαρακινάδο.

Εκτός από την Αναστασία Μουτσάτσου στην συναυλία με τίτλο «Ίσως φταίνε τα Φεγγάρια» θα συμμετέχει και ο κιθαρίστας Γιώργος Τοσικιάν.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment